2019 ųjų metų Alytaus miesto šventė vyks Dainų slėnyje

 2019 ųjų metų Alytaus miesto šventė vyks Dainų slėnyje

Netradicinėje vietoje – Dainų slėnyje surengta spaudos konferencija artėjančių miesto dienų programai pristatyti. Naujai sena ir vieta, parinkta svarbiausiai miesto metų šventei – Dainų slėnis, jo prieigos ir Dailidžių ežerėliai.

Alytaus mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, atidarydama spaudos konferenciją teigė, jog  alytiškių nuomonių dėl geriausio šventės vietos yra visokių. Tad šiais metais bus matyti, ar sumanymas pasiteisins, ir tradicine šventės vieta ateityje, bus matyti po jos ir tai nuspręs gyventojai.

„Soscine gali būti tik Alytus”, – įsitikinusi miesto gimtadienio šventę „Vainikas soscinei” organizuojančio Alytaus miesto teatro kolektyvo vadovė Inesa Pilvelytė, plačiau pristatydama pagrindinius miesto dienų akcentus.

Miesto šventė prasidės jau tradicine tapusia eisena , į kurią jau aktyviai pradėjo registruotis.  Rotušės aikštėje vyks miesto gimtadienio atidarymas, bus įteiktos Garbės piliečio regalijos, paskelbti Kultūros premijų laureatai, įteikta „Auksinė žurnalistų plunksna”.

Dainų slėnyje bus įrengta LED ekranų scena, vyks mugė, koncertuos vietiniai ir iš kitų miestų  atvykę atlikėjai, dangų nušvies šventinis fejerverkas.  Skirtingose erdvėse bus išdėstytos net keturios scenos,  iš kurių vieną dovanoja Alytaus rajonas. Į Alytų pakviestas atlikėjas Andrius Mamontovas.

„Koncertuos ne tik kviestiniai atlikėjai, bet ir daug kuriančių, muzikuojančių alytiškių. Folkloro scenoje per dvi dienas pasirodys daugiau kaip 30 kapelų. Labai džiaugiamės, kad folkloro sceną su visa įranga miestui padovanojo kaimynai – Alytaus rajono savivaldybė”, – pasakojo I. Pilvelytė.

Miesto gimtadieniui pasirinktos erdvės – tikras iššūkis, mat organizatoriai ketina pasirūpinti ir transportu, ir gamtos apsauga –  šventinėje prekyboje  bus naudojami tik kompostuojami, o ne plastikiniai vienkartiniai indai.  Policijos pareigūnams, kuriems reikės pasirūpinti saugumu, taip pat tenka neeilinė užduotis.

„Policija, kaip ir kasmet, užtikrins viešąją tvarką, stengsimės, kad visi būtų saugūs. Miškas, Nemunas – pasirinkta vieta saugumo atžvilgiu nėra palanki, bet padarysime, ką galime, kad viskas būtų gerai”, – sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Mantas Struckas.

Pienės ir kiti įvairiaspalviai augalai jau buvo paruošti, beliko tik įsitaisius ant suoliukų nupinti vainiką soscinei.

Alytaus miesto šventė – jau greitai.  Ji vyks birželio 14-16 dienomis. Dalyvaukite!

Alytaus miesto komunikacijos skyriaus informacija



Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių