Varėnoje vyko žemdirbių šventė “Po rudens darbų” (foto)

 Varėnoje vyko žemdirbių šventė “Po rudens darbų” (foto)

Dainora

Varėnos kultūros centre, praėjusį penktadienį vyko tradicinė rajono žemdirbių šventė ”Po rudens darbų”. Šioje šventėje buvo sukviesti daugybė Varėnos krašto žemdirbių, kurie galėjo pasidžiaugti nudirbtų darbų vaisiais, pasidalinti savo vargais ir džiaugsmais bei puikiai praleisti laiką. Visus vos peržengusius kultūros centro duris skambiomisvicemeras Vidas Mikalauskas,  Varėnos rajono žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Kalanta, Perlojos bandymų stoties direktorė Rūta Česnulevičienė.
Renginio metu buvo paskelbti ir apdovanoti  nominacijų  ”Metų ūkis” ir ”Rudeninis arimas” laimėtojai. Konkurso ” Metų ūkis – 2011” trečiosios vietos laimėtojais tapo Elena ir Julius Bušniauskai, antrosios – Marija ir Algis Baranauskai, pirmoji vieta atiteko Valdui ir Sigitai Leikūnams. Paskatinamąsias vietas užėmė Danutė ir Jonas Juodžiukynai, Rasa ir Deivydas Lukoševičiai bei Onutė ir Jonas Marcinoniai. ”Rudeninio arimo” konkurso trečiosios vietos laimėju buvo pripažintas artojas Česlovas Petruškevičius, antrosios -Darius Slavinskas, o nugalėtoju tapo Gediminas Baublys.

Vicemeras Vidas Mikalauskas, už paramą organizuojant šią šventę, padėkomis atsidėkojo renginio rėmėjams.
Po žemdirbiams skirtų sveikinimų ir apdovanojimų, jų laukė dar vienas to vakaro siurprizas – dainininko Vytauto Šiškausko koncertas, o jam pasibaigus visi susirinkusieji buvo raginami neskubėti š namus, o drauge visiems pabūti prie vaišių stalo, tarpusavyje pabendrauti, pašokti bei drauge padainuoti su juos linksmai sutikusia kapela.

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių