Pritarta siūlymui paminklą Dainavos apygardos partizanams statyti Pirmojo Alytaus aikštėje

 Pritarta siūlymui paminklą Dainavos apygardos partizanams statyti Pirmojo Alytaus aikštėje

Paminklą Dainavos apygardos partizanams planuojama statyti Pirmojo Alytaus aikštėje – tai vieningai nutarta Alytaus miesto savivaldybės, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC),Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos (LPKTS), laisvės kovų dalyvių  atstovų susitikime.

Šiandien vykusio susitikimo metu dar kartą apžiūrėtos trys galimos paminklo statymo vietos – Vilties ir Naujosios g. sankryža, teritorija šalia prekybos centro „Jotvingis“ ir Pirmojo Alytaus aikštė. Pastaroji buvo išrinkta kaip tinkamiausia vieta paminklui statyti.

2015 m. rugsėjo mėn. regiono savivaldybių merų, LGGRTC, LPKTS, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos, Lietuvos laisvės kovų  dalyvių susitikime buvo nuspręsta, kad paminklas Dainavos apygardos partizanams bus statomas Alytaus mieste.

„Pernai buvo nutarta dėl savivaldybės, kurioje bus statomas paminklas, toliau buvo ieškoma konkreti vieta mieste“, – sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius. Įvyko keli susitikimai, apžiūrėtos savivaldybės siūlomos paminklo vietos ir spręsta, kuri miesto erdvė tam tinkamiausia, o šiandien surastas vieningas sutarimas.

Artimiausiu metu planuojama rengti paminklo idėjos konkursą.

 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių