Varėnoje – šventės–konkurso „Bendruomeniškiausia seniūnija“ baigiamieji renginiai

 Varėnoje – šventės–konkurso „Bendruomeniškiausia seniūnija“ baigiamieji renginiai

Gruodžio 2–3 dienomis Varėnoje vyks baigiamieji šventės konkurso „Bendruomeniškiausia seniūnija“ renginiai.

            Gruodžio 2 d. 16 val. Varėnos kino ir parodų salėse bus atidaryta geriausių konkurso darbų paroda, o gruodžio 3 d. 15 val. Varėnos kultūros centre vyks šventės–konkurso „Bendruomeniškiausia seniūnija“ baigiamasis renginys. Šventės metu stipriausios konkurso dalyvės –Kaniavos, Matuizų ir Merkinės seniūnijos – varžysis dėl bendruomeniškiausios seniūnijos titulo. Bus pristatytos įspūdingos meninės programos, kulinarinis paveldas, apdovanotos bendruomenės bei gražiausių Varėnos krašto sodybų šeimininkai, gražiausiai savo aplinką besitvarkantys daugiabučių namų gyventojai ir įstaigų vadovai.

 Spalio 29 –gruodžio 3 dienomisVarėnos rajono seniūnijose vyko šventės–konkursai „Bendruomeniškiausia seniūnija“, kuriuose aktyviai dalyvavo vietos bendruomenių nariai.

Varėnos rajono savivaldybė nuoširdžiai dėkoja visiems aktyviems konkurso dalyviams –seniūnijoms, seniūnijose veikiančioms bendruomenėms, kultūros, švietimo įstaigoms, visuomeninėms organizacijoms, kitoms seniūnijos teritorijoje veikiančioms organizacijoms, kūrėjams ir geriausioms šeimininkėms, organizavusiems turiningas parodas, išradingas menines programas, gausų kulinarinį paveldą ir bendruomenių veiklą.

Šis konkursas skirtas Vietos bendruomenių metams, geriausiai bendruomenių veiklą puoselėjančioms Varėnos rajono savivaldybės seniūnijoms nustatyti ir įvertinti.

Kiekvienas kraštas buvo išskirtinis, savitas, ir komisijai buvo sudėtinga užduotis išrinkti geriausius.

Konkurso pagrindinis tikslas – skatinti seniūnijas prisidėti prie darnios vietos bendruomenių veiklos didinant gyventojų pilietinį aktyvumą ir stiprinant bendruomenių dalyvavimą vietos savivaldoje, gerinant viešąją nuomonę apie vietos bendruomenes ir jų veiklą; ugdyti vietos žmonių sąmoningumą, pilietiškumą, veiklumą ir atsakomybę už vietos  bendruomeniškumo tradicijų puoselėjimą ir sklaidą; įvertinti seniūnijų veiklą puoselėjant ir skleidžiant vietos bendruomeniškumo tradicijas.

Seniūnijų bendruomenės kviečia visus bičiulius, artimuosius, pažįstamus bei prijaučiančius iš Varėnos ir viso rajono atvykti ir aktyviai dalyvauti!

 

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių