Varėnai – 155-eri

 Varėnai  – 155-eri

Varėna II pradėjo kurtis 1862 metais, nutiesus Peterburgo-Varšuvos geležinkelį  ir pastačius geležinkelio stotį. Pirmasis traukinys į ją atvažiavo iš Vilniaus 1862 m. rugsėjo 5 dieną. Ši data ir laikoma Varėnos II įsikūrimo data.

2012 m. Varėna minėjo miesto įsikūrimo 150 metų sukaktį. Metų pradžioje per rajoninę spaudą  kreipėmės į varėniškius, prašydamos atnešti į Varėnos viešosios bibliotekos kraštotyros skyrių nuotraukas, atspindinčias Varėnos miesto istoriją. Į mūsų prašymą atsiliepė nemažai miesto gyventojų ir atnešė į biblioteką pluoštą  nuotraukų, kuriose užfiksuoti senieji pastatai, renginiai, žmonės. Šios fotografijos  buvo panaudotos įvairiuose Varėnos miesto jubiliejui skirtuose renginiuose. Bibliotekos interneto svetainėje patalpintas fotoalbumas „Varėnai 150“ .

Varėnos viešosios bibliotekos Bibliografijos, informacijos ir kraštotyros skyriaus darbuotojos rajono spaudoje skelbė straipsnių ciklą „Varėnos istorija spaudos puslapiuose“, taip pat organizavo žinių apie Varėną konkursą. Metų pabaigoje bibliotekoje vyko šio konkurso rezultatų aptarimas bei konkurso dalyvių apdovanojimas.

  Šiais metais minime Varėnos 155-erių metų sukaktį. Varėnos viešosios bibliotekos kraštotyros skyriuje kaupiama informacija apie Varėnos miesto praeitį ir dabartį. Turimą informaciją norime papildyti nuotraukomis, todėl dar kartą prašome varėniškių pagalbos. Jeigu turite nuotraukų, kuriose užfiksuoti seni pastatai, žmonės, renginiai ir pan. , tai labai prašome atnešti nuotraukas (jos bus grąžintos)  į Kraštotyros skyrių (II  aukštas). Pageidautinas nuotraukų aprašas: kas fotografavo, kelintais metais ir kas nuotraukoje pavaizduota.

Bibliotekos socialiniame tinkle Facebook išskyrime  rubriką„Varėna: datos, įvykiai, faktai“. Čia  skelbiama trumpa informacija, skirta Varėnos 155-mečiui paminėti.

 

Elena  Glavickienė

 

 Varėnos viešosios bibliotekos Bibliografijos, informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių