Gruodžio 8 d. Prienuose – koncertas, natų knygos „Jaunystės aitvarai” pristatymas ! Kviečiame!

 Gruodžio 8 d. Prienuose – koncertas, natų knygos „Jaunystės aitvarai” pristatymas ! Kviečiame!

Jaukų gruodžio 8 d. 19 val. kviečiame praleisti su muzika ir gera kompanija Prienų kultūros ir laisvalaikio centre! Artėjant gražiausioms metų šventėms, pakvieskime savo draugus, kaimynus, artimuosius ar kolegas paklausyti muzikos, palinguoti ir kartu padainuoti😊

O mums šis šventiškas vakaras – ne tik proga pabūti drauge su Jumis, bet ir pristatyti naują, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro grupės SOLO PLIUS vadovo Algimanto Jazbučio natų knygą ,,Jaunystės aitvarai“. Tad koncerte girdėsite autorinius kūrinius iš naujosios knygos.

Ši natų knyga – instrumentiniai kūriniai ir dainos, tai Algimanto muzikinės ir gyvenimo patirties atspindys, tad melodijose atrasite tiek lietuviškų, tiek pramoginės muzikos motyvų. Šį žiemišką penktadienio vakarą kviečiame pasinerti į melodijų sūkurį ir uždainuoti drauge!

Renginio metu bus galimybė įsigyti natų knygą. Knygoje pateikiami kūriniai tinka atlikti ansambliams, duetams ar solo. Puikiai pritaikomi mėgėjų kolektyvų ar muzikos mokyklų repertuarui.

Koncerte dalyvauja Kauno rajono meno mokyklos mokiniai bei muzikos grupė SOLO PLIUS.

Koncertas nemokamas.

Trumpas aprašymas apie autorių ir knygą:

Algimantas Jazbutis – muzikos atlikėjas, kurio rankose naujai suskamba ne tik akordeono, bet ir skrabalų, fleitos, pianino bei kitų instrumentų garsai. O begrojant, gimsta naujos instrumentinės melodijos ir smagios dainos. Ši natų knyga – tai įamžintos pastarųjų metų kūrybinės akimirkos, kurias įkvėpė vaizduotėje atgyjančių prisiminimų momentai.

Algimantas nuo pat jaunystės puoselėjo lietuviškos stilizuotos muzikos žanrą – jau nuo 17 metų pradėjo groti akordeonu bei solo skrabalais valstybiniame ansamblyje „Lietuva“. Vėliau, nuo 1978 m., vadovavo Alytaus dainų ir šokių ansamblio „Varsa“ kapelai. Tačiau greta lietuviškos muzikos visada šalia ėjo ir pramoginė instrumentinė akordeono muzika. Tad dar 1986 m. Algimantas ėmė koncertuoti su pramogines muzikos grupe „Retro“ ir Lietuvos radijuje ir televizijoje įrašė akordeono su pučiamųjų ir ritmo grupe muzikos programą. Su šia, tuo metu originalia ansamblio sudetimi, dalyvavo ir II Vilniaus akordeono festivalyje. Apie 2001 m. įkūrė ir vadovavo kolektyvui „Alytaus retro“, nuo 2006 m. ne vienerius metus vadovavo Birštono kultūros centro kapelai „Lendrūnas“, 2007 m. įkūrė muzikos grupę „Solo Plius“, su kuria koncertuoja iki šiol bei atstovauja Prienų kultūros ir laisvalaikio centrui. Būtent su grupe „Solo Plius“ galite išgirsti atliekant ne vieną kūrinį iš šios natų knygos.

Ši natų knyga – instrumentiniai kūriniai ir dainos, tai Algimanto muzikinės bei gyvenimo patirties atspindys, tad melodijose atrasite tiek lietuviškos, tiek pramoginės muzikos motyvų. O daina „Kraštielis brongus“ nukels net ir i Algimanto vaikystės kraštą – Platelius. Kūrinius galima atlikti tiek solo, tiek duetu, tiek su ansambliu. 

Daugiau apie renginį: KONCERTAS ,,JAUNYSTĖS AITVARAI” | Facebook

PKLC Muzikos grupė

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių