„Mobilūs pašnekesiai“ Marcinkonyse su Juozu Gaižausku

 „Mobilūs pašnekesiai“ Marcinkonyse su Juozu Gaižausku

Rugsėjo 2 d. į ketvirtąjį projekto „Mobilūs pašnekesiai“ renginį atvyko Juozas Gaižauskas. Marcinkonių bibliotekos bibliotekininkės Rūtos Sakalienės pristatytas kaip kino ir teatro aktorius, bardas, laidų kūrėjas, itin skaitomų knygų autorius. Svečias pristatymą papildė – piligrimas.

Šiais metais Juozas Gaižauskas įveikė jau šeštą piligriminę kelionę. Dalijosi jose patirtais įspūdžiais, tiek karčia, tiek džiaugsminga patirtimi, pasakojimą praturtindamas istoriniais faktais, legendomis apie Švento Jokūbo kelią, išreikšdamas norą vėl ir vėl atsidurti Kelyje. Klausytojus žavėjo menininko nuoširdumas, jautrumas, gaivaus humoro jausmas, trapi riba tarp žemiškojo ir aukštesniojo pasaulio. Panašūs jausmai persipina ir meninėje kūryboje. J. Gaižausko kūrybinėje biografijoje šešios knygos „Žaižaruojančios dangaus skeveldros“, „Tigras, glostantis pėdas“, „Pasibaidęs Dievo žirgas“, „Dievas su šlepetėmis“, „Antarktidos indėnai“, „Mėnulio medžiotojai“, iš kurių ne viena tapo bestseleriu ar kinematografiškiausia metų knyga, yra vienos iš skaitomiausių knygų bibliotekose. Skambėjo autorinės Juozo dainos „Plukė“, „Prie Jordano upės“, „Tarp mūsų tik vasara“, „Ką tu“, atlikėjo palydėtos dainų atsiradimo istorijomis, trumpais teatralizuotais vaizdeliais.

Varėnos viešosios bibliotekos projektą „Mobilūs pašnekesiai“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Varėnos rajono savivaldybė.

Varėnos viešosios bibliotekos Informacijos išteklių skyriaus bibliotekininkė Daiva Armonienė

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių