Sveikiname Justiną Gibaitę plakatų konkurso ,,Saugi vasara“ nugalėtoją

 Sveikiname Justiną Gibaitę  plakatų konkurso ,,Saugi vasara“ nugalėtoją

dvm.lt

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, skatindamas mokinius saugiai elgtis atostogų metu, kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei apskričių priešgaisrinėmis gelbėjimo valdybomis nuo 2011 m. kovo 21 d. organizavo mokinių plakatų konkursą ,,Saugi vasara“. Konkursas skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai, kuri minima birželio 1 d.

 Konkursu siekiama supažindinti mokinius su pavojais ir saugiu elgesiu atostogaujant, būnant gamtoje, iškylaujant, įskiepyti mokiniams saugaus elgesio įgūdžius. Konkursas skirtas 1–8 klasių mokiniams. Konkurse galėjo dalyvauti bendrojo lavinimo,gimnazijų, dailės  mokyklų, vaikų globos namų ir kitų švietimo, ugdymo ir globos įstaigų mokiniai.

 Plakatai buvo vertinami atsižvelgiant į temos aktualumą, idėjos originalumą, jos įgyvendinimą, meninę raišką.

   I etapo nugalėtoja tapo  Daugų V. Mirono gimnazijos 8b klasės mokinė Justina Gibaitė ,vadovai dailės ir technologijų vyr.mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai. Mokinę apdovanojo atminimo dovana ir diplomu, surengė ekskursiją laureatei ir lydintiems mokytojams naujausiu gaisrų gesinimo automobiliu miesto gatvėmis, supažindino su turima PGV technika.

II etape priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente bus eksponuojami iš apskričių PGV gauti plakatai. Departamento direktoriaus įsakymu  sudaryta plakatų vertinimo komisija  nustatys  kiekvienos konkurso dalyvių grupės I–III vietų laimėtojus.

III etape (2011 m. gegužės 16–31 d.) Švitrigailos g. 18, Vilniuje, vyks konkurso nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija. Laureatams  bus įteikiamos atminimo dovanos, diplomai, surengiama kavos pertraukėlė, nugalėtojai ir juos lydintys asmenys supažindinami su bendrojo pagalbos centro veikla, priešgaisrine technikos paroda ir gaisrų gesinimo bei gelbėjimo technika.

        Dailės ir technologijų vyr.mokytojai Rima ir Raimundas Jomantai

Foto R.Jomantas


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių