Varėnoje šurmuliavo “Fantazija” (foto)

 Varėnoje šurmuliavo “Fantazija” (foto)

Dainora

Šį trečiadienį, gegužės mėn. 4 d., Varėnos kultūros centre vyko dar vienas gražus jaunimo susibūrimas. Į ypatingą, stebuklingą, kasmet vis labiau besikeičiantį, įvairiaspalvį šokių festivalį, kurį jau septintus metus organizuoja Varėnos ”Ryto” vid. mokykla ir Varėnos kultūros centras, susirinko daugybė talentingų šokėjų iš įvairių Lietuvos kampelių. Šiųmetis šokių festivalis stebuklingai pavirto į orouostą ”Fantazija”, kurio tema – ”Kelionė po Europą ”. Šis jaunatviškas renginys skirtas Europos dienai paminėti, todėl visi šokių kolektyvai mielai kvietė publiką šokio ritmu pakeliauti po europinį pasaulį. Skirtingų stilių šokius 6-12m. bei 13-18m. vaikų ir jaunuolių grupėse šoko  kolektyvai ”Rūta”, ” Dalija”, ”Soute”, ”Tukas” iš Alytaus, ”Saulė” iš Daugų, Alytaus baleto studija, taip pat kolektyvai ”Fantazija”, ”Išdykėlės”, ”Bat’s”, ”Saulingė” iš Varėnos, ”Dalina” iš Nemenčinės,”Puella” iš Šakių, šokių grupė iš Simno ”T”, LVJC ”Ugnelė” ir Varėnos vaikų l/d ”Pasaka” darželio vaikai. Visi scenoje pasirodę kolektyvai, savo amžiaus grupėse varžėsi dėl pirmų, antrų, trečių vietų, taip pat  dėl originaliausio, stilingiausio kolektyvo bei  geriausios choreografijos, linksmiausio, originaliausio šokio nominacijų. Na, o šis, pats sunkiausias ir didelės atsakomybės reikalaujantis darbas – nominacijų skirstymas, atiteko griežtai komisijai.

Po visų kolektyvų pasirodymų komisijai išėjus pasitarti, publikai nuobodžiauti neleido Varėnos kultūros centro berniukų choras ”Aitvaras”, Ažuolo gimnazijos vokalinė grupė ”Ant blakstienų”, taip pat Varėnos muzikos mokyklos jaunių choras, ir mergaičių vokalinė grupė.Renginio pabaigoje visos daalyvavusios šokių grupės ir jų vadovai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.
Festivalio ”Fantazija 2011” 6-12m. grupėje trečiąją vietą užėmė kolektyvas ”Rūta” iš Alytaus, antrąją – LVJC ”Ugnelė”, pirmąją- ”Puella” iš Šakių. Šioje amžiaus grupėje originaliausiu šokių kolektyvu pripažinta LVJC ”Ugnelė”, geriausios choreografijos titulą pelnė ”Puella”, linksmiausio šokio nominacija  skirta kol. ”Išdykėlės”, Varėnos l/d ”Pasaka” vaikai tapo stilingiausiu kolektyvu. Didysis prizas mažųjų tarpe atiteko kolektyvui ”Fantazija”.
13-18m. grupėje stilingiausio kolektyvo nominantais tapo Alytaus baleto grupė, trečiąją vietą užėmė ”Fantazija”, antrąją –  ”Rūta”, o pirmąją – ”Puella”.Didžiojo prizo laimėtojais bei linksmiausio šokio kolektyvo nominantais pripažintas šokių kol. iš Nemenčinės ”Dalina”.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių