Aloviškių išvyka į Lenkijos miestą Piš

 Aloviškių išvyka į Lenkijos miestą Piš

Karolina Matulevičiūtė

Rugsėjo 28 – 30 dienomis Alytaus rajono Alovės pagrindinės mokyklos 5-9 klasių mokiniai ir mokytojai vyko į Lenkijos respublikos Piš miestą, kur vyko tradicinis kasmetinis susitikimas, skirtas draugiškiems ryšiams plėtoti ir tarptautiniam bendradarbiavimui stiprinti. 

Daugelis mokinių šios išvykos laukė su nekantrumu, ypač tie, kurie vyko pirmą kartą – juk jiems viskas buvo nauja, nežinoma, smalsu. Aišku o mes, senbuviai, vėl norėjome susitikti senus draugus, pamatyti pažįstamas vietas.

Pirmoji dienos dalis ( o gal pusdienis )  buvo oficiali: mus pasitiko ir priėmė mokyklos direktorė, supažindino su trijų dienų programa ir pan. Paskui aktyviai sportavome, linksminomės diskotekoje, bendravome, apžiūrėjome mokyklą.

Antrąją dieną buvome pakviesti į vietinę savivaldybę, kur mus priėmė miesto merė. Daugelis iš mūsų tikrai pirmą kartą buvome tokioje oficialioje aplinkoje. Ten žiūrėjome filmuką apie Piš ir Lietuvą, aptarėme būsimų susitikimų galimybes. Vėliau laukė išvyka į Mragovo regioną, kur plaukėme Krutinės upe. Visiems ši išvyka patiko, nes upės pakrantės tikrai gražios, o kiek dar visokių įdomybių buvo vandenyje… Pamatėme ir gulbių porelę, gausybę ančių, daug išvirtusių senų medžių, kurie priminė pabaisas…Bet tai dar ne viskas. Prisiplaukioję upe vykome į seną dvarą pietauti, kur mūsų laukė ne tik skanus kopūstų troškinys, bet dešrelės, kurias ant iešmo kepėmės patys. O po to – puiki išvyka į mišką arklių traukiamais vežimaičiais. Visiems tikrai labai patiko šios dienos pramogos.

Žinoma, negailestingai atėjo ir paskutinė diena – atsisveikinimas. Pirmiausia stebėjome mūsų ir jų mokinių koncertinę programą, o paskui laukė projektinė veikla. Pirmiausia visi pasidalijome į septynias mišrias grupes ir trimis – lietuvių, lenkų, anglų – kalbomis rašėme mandagius žodžius bei sąžiningo žaidimo taisykles, prisiminėme įvairias sporto šakas. O paskui buvo įdomiausia: kiekviena grupė išsitraukė sporto šaką, kurią turėjo pavaizduoti pantomima. Tiesa, dar gaminome kamuolius iš laikraščių ir juos metėme į krepšį. Taigi visos veiklos buvo gan įdomios, originalios, įsimintinos ir azartiškos.

Mačiau, kad daugeliui mokinių tikrai buvo sunku skirtis su naujais draugais. Atsisveikinimas buvo gan jautrus ir ilgas. Tikimės, kad mūsų bendradarbiavimo patirtis pravers ateityje.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių