Pajėgiausieji policijos instruktoriai darbuojasi Alytuje

 Pajėgiausieji policijos instruktoriai darbuojasi Alytuje

Simona Ludavičiūtė

Policijos instruktoriai iš Alytaus, Klaipėdos, Kauno, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Utenos, Vilniaus apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų ir Viešosios policijos rinktinės „Vytis“ susirinko Kaune esančioje Lietuvos policijos mokyklos sporto bazėje pasivaržyti tarpusavyje dėl garbingų Lietuvos policijos įstaigų instruktorių taikomųjų varžybų apdovanojimų.

Šaudymo rungtyje 27 policijos instruktoriai atliko du pratimus: šaudė stovėdami, gulėdami, sėdėdami ir klūpėdami, ginklą pakaitom laikė kairėje, dešinėje ar abiejose rankose, o po šūvių vėl skubiai iš naujo papildydami dėtuvę šoviniais – taip, kaip turi elgtis policijos pareigūnas, kuriam tarnybos metu gali tekti panaudoti tarnybinį šaunamąjį ginklą. Geriausiai valdyti tarnybinį ginklą sekėsi Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) pareigūnui Egidijui Grigaravičiui, kuris tapo šaudymo rungties nugalėtoju.

Kliūčių ruože teritorinėse policijos įstaigose rengiantiems fizinio pasirengimo pratybas policijos instruktoriams teko įveikti 12 įvairaus sudėtingumo kliūčių. Kova vyko atkakliai, tačiau kai Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas Arturas Jurgelionis sudėtingą trasą sugebėjo įveikti „kosminiu“ greičiu – per 1 min. 32 sek., tapo aišku, kad jo aplenkti niekam nepavyks.

Teisėjų kolegijai susumavus abiejų rungčių rezultatus, paaiškėjo, kad pajėgiausieji policijos instruktoriai darbuojasi Dzūkijoje – Alytaus aps. VPK atstovai nugalėjo komandinėje įskaitoje, pralenkę kolegas iš Klaipėdos, o trečiąją vietą po įtemptos kovos pasidalijo Utenos ir Vilniaus policijos komandos.

Patys garbingiausi apdovanojimai buvo įteikti už pergalę varžybų asmeninėje įskaitoje. Policijos generalinio komisaro pasirašytą nugalėtojo diplomą, aukso medalį ir žėrinčią taurę į Panevėžį išsivežė Arturas Jurgelionis, antroji vieta atiteko patyrusiam sportininkui alytiškiui Sauliui Gočeldai, trečioji – Justui Vaičiuliui iš Klaipėdos apskrities policijos.

Kadangi šių varžybų tikslas buvo ne tik įvertinti Lietuvos policijos instruktorių fizinį ir kovinį pasirengimą, nustatyti pajėgiausius, bet ir sudaryti prielaidas vertybinėms nuostatoms ugdyti, motyvacijai stiprinti ir plėtoti dalykinius ryšius tarp policijos instruktorių. Nepastebimai greitai prabėgusios įtemptų varžybų minutės, šilto, malonaus bendravimo akimirkos visiems paliko teigiamas emocijas.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių