Varėnos politinis gyvenimas grįžta į senas vėžes

 Varėnos politinis gyvenimas grįžta į senas vėžes

Laima Stankevičiūtė “ŪP”

,,Ūkininko patarėjas“ jau rašė apie permainas, įvykusias Varėnos r. savivaldybėje ir administracijoje. Susikūrus naujai  tarybos daugumai iš pareigų buvo atleisti vicemeras, administracijos direktorius ir jo pavaduotojas.

                      Tuomet vicemeru tapo buvęs ilgametis meras Vidas Mikalauskas, į administracijos direktoriaus pareigas grįžo taip pat ilgametis administracijos direktorius Algis Miškinis.

                      Paskutiniame Varėnos r. savivaldybės tarybos posėdyje paskirta administracijos direktoriaus pavaduotoja. Į šį postą grįžo Laima Vilbikienė, kuri turi didelę valstybės tarnybos darbo patirtį. Anksčiau ji dirbo Finansų skyriaus vedėja, administracijos direktoriaus pavaduotoja. Už L Vilbikienės kandidatūrą per slaptą balsavimą ,,už“ balsavo 13 tarybos narių, 11 buvo ,,prieš“, o vienas balsavimo biuletenis rastas sugadintas.

A. Miškinis, tapęs administracijos direktoriumi,  atsisakė tarybos nario mandato, jo vietą užims     Daiva Tamulevičienė, kuri priesaiką duos artimiausiame posėdyje. Ji rajono taryboje dirba jau nuo 2000 metų.

Iš V. Mikalausko komandos į postą negrįžo tik buvęs ilgametis vicemeras Alvydas Valeiša, kuris dabar vadovauja Varėnos vietos veiklos grupei ir rūpinasi kaimo bendruomenėmis.

                      Buvęs administracijos direktorius Stasys Alekna iš Žemės ūkio skyriaus vedėjo pareigų atleido vieną labiausiai patyrusių Lietuvos žemės ūkio darbuotojų Joną Kalantą. Tai sukėlė labai didelį varėniškių pasipiktinimą ir tapo viena svarbiausių priežasčių, kad sugriuvo iki tol veikusi koalicija.

                      Tapęs administracijos direktoriumi A. Miškinis J. Kalantą paskyrė pakaitiniu valstybės tarnautoju, jis vėl užima Žemės ūkio skyriaus vedėjo postą. ,,Ūkininko patarėjui“ A. Miškinis sakė, jog taip padaryta ūkininkų labui, jiems labai reikia J. Kalantos patirties norint kuo daugiau pasinaudoti Europos Sąjungos fondų parama.

                      Administracijos direktorius sakė nežinąs kiek laiko J. Kalanta dirbs vedėju, kada bus skelbiamas konkursas. Pasak A. Miškinio, norinčių gal atsirastų, bet kol kas vargu ar kas dabartiniam Žemės ūkio skyriaus vedėjui prilygs pagal kompetenciją. J. Kalanta konkurse dalyvauti negalės, nes jam jau daugiau kaip 65 metai.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių