Žilinų pagrindinė mokykla minėjo savo 90-ies metų sukaktį (foto)

 Žilinų pagrindinė mokykla minėjo savo 90-ies metų sukaktį (foto)

Laima Lebednykaitė

Laikas, tas be perstojo bėgantis laikas nepaliaujamai greitai skaičiuoja metus, atnešdamas kiekvienam žmogui savus rūpesčius ir džiaugsmus. Vasarą keičia ruduo, o žiemą – pavasaris ir taip kasmet,kas mėnesį, kas dieną. Šį šeštadienį Varėnos raj. Žilinuose- džiugi šventė! Čia esanti šauni mokykla – buvusi pradinė, septynmetė, aštuonmetė, vidurinė, o dabar pagrindinė – švenčia garbingą devyniasdešimties metų sukaktį.
Mums buvusiems ir esamiems šios mokyklos mokiniams bei joje dirbusiems ir dar tebedirbantiems mokytojams, tai ypatinga diena. Šiandien mokykliniam laikrodžiui suskaičiavus devyniasdešimt metų, galime pasidžiaugti, kad Žilinų mokykla išugdė nevieną mokinių kartą, kuri joje pažino pirmąsias raides ir skaičius, sutiko pirmąją meilę, patyrė ilgai atmintyje išlikusias mokyklinio gyvenimo akimirkas. Regis dar prieš 90 metų Žilinai atrodė tokie tušti ir nykūs…Tačiau netikėtai įsižiebus mažyčiam mokslo šviesuliukui – mokyklai, gyvenvietė tarsi atgimė naujam gyvenimo etapui. Ji sužibo taip stipriai, kad traukte traukė vaikus ją lankyti, o mokykloje dirbantys mokytojai savo auklėtiniams skiepijo savo meilę, šilumą, gerumą ir žinoma puikias savo žinias.
Kiekvienas  mintyse prisimindamas šią žilagalvę motinėlę ir bevartydamas devyniasdešimtmetę mokyklos gyvenimo knygą, kiek daug visko gali surasti įdomaus ir brangaus šviesa, o mokytojams, kad šie sėkmingai perteiktų savo mokiniams gerumą, grožį, supratimą, meilę ir žinoma pagarbą žmogui.
Mokyklą savo apsilankymu pagerbė ir Varėnos rajono savivaldybės atstovai. Atvyko Varėnos rajono savivaldybės mero patarėjas J. Lankelis, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Liudas Tamulevičius, švietimo skyriaus vyriausieji specialistai Pranas Speteliūnas ir Arvydas Skliutas, seniūnas D. Junevičius, klebonas D. Šukys.
Po visų sveikinimų ir mokytojų apdovanojimų už nuopelnus ugdant jaunąją kartą, visų akis ir širdis dainomis, šokiais, eilėmis ir žaidimais džiugino Žilinų kaimo jaunimas, Dovilės ir Vilmanto Valatkevičių duetas, mokyklos pirmokėliai ir mokytojų kolektyvas. Koncertinei šventės daliai besibaigiant, tiek salėje sėdėję svečiai, tiek scenoje pasirodę dalyviai drauge buvo kviečiami sudainuoti Žilinų mokyklos himną.

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių