Makniūnuose- neeilinė lūpinių armonikėlių šventė (foto)

 Makniūnuose- neeilinė lūpinių armonikėlių šventė (foto)

Rima Rinkevičienė

Šiltos, bet niūrokos rudenio dienos vis labiau primena, kad artėja šalčiausias metų laikas – žiema. Tačiau makniūniškiai dar nesiruošia  užsidaryti namuose ir šildytis prie krosnių, mat Makniūnuose renginys veja renginį.

Daugų kultūros centro Makniūnų filialo administratorės Alvyros Kazakevičienės iniciatyva organizuota kasmetinė – šiemet ji jau ketvirtoji– lūpinių armonikėlių šventė. Galimybė susirinkti kaimo žmonėms pasižmonėti, pasilinksminti  prieš artėjantį adventą  atsirado todėl, kad Alvyra teikė projektą savivaldybės remiamų programų konkursui ir gavo finansavimą, už kurį šventės dalyviai be galo dėkingi Alytaus rajono savivaldybei ir jos vadovams.

Nors į ketvirtąją lūpinių armonikėlių šventę buvo kviestas nemažas būrys muzikantų, tačiau ne visi  galėjo atvykti. Susirinkusiems linksmumo netrūko ir Kęstučio Kaupinio ir folkloro kolektyvas „Apsingė“, vadovaujamas Alvyros Kazakevičienės.

Įvairūs kolektyvai, atlikėjai, įvairi  muzika – nuo gitaros stygų skambėjimo iki bajano atliekamų melodijų – džiugino įvairaus amžiaus klausytojų širdis.

Šventę savo dalyvavimu pagerbė Seimo narys Antanas Nedzinskas, Raitininkų seniūnijos seniūnas Arūnas Laukaitis, padėkas muzikantams teikė Daugų kultūros centro direktorė Eglė Sereičikienė.

Pasibaigus koncertui Makniūnų filialo administratorė Alvyra visus pakvietė prie vaišių stalo, kur svečiai  dalijosi  įspūdžiais, bendravo su kaimynais, o vėliau ir šokį sutrenkė. Neprailgo laikas šokant ir dainuojant kartu.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių