Alytaus rajono ūkininkams trūksta aktyvumo

 Alytaus rajono ūkininkams trūksta aktyvumo

Lapkričio 24 d. Alytaus rajono ūkininkai diskutavo jiems aktualiais klausimais Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos salėje. Informacinį pasitarimą žemdirbiams „2011 m. aktualijos-perspektyvos“ organizavo Alytaus rajono savivaldybės Žemės ūkio skyrius, Žemės ūkio rūmai ir Alytaus maisto ir veterinarijos tarnyba. Dalyvius pasveikino meras A. Vrubliauskas. Rajono vadovas linkėjo prasmingos diskusijos ir tarpusavio susiklausymo. Pranešimus skaitė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gydytojai inspektoriai, Alytaus rajono žemdirbių asociacijos,  Žemės ūkio rūmų prezidiumo, Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovai.   

Mero pavaduotojas Gediminas Krasauskas pristatė Alytaus rajono vietos veiklos grupę (VVG), jos veiklą, perspektyvas ir strategiją. Priminė, kad Alytaus rajono VVG aktyviai bendradarbiauja su partneriais Lietuvoje ir užsienyje, o pagal parengtą strategiją, pirmame šaukime buvo gauta 12 paraiškų.  „Priimtas sprendimas visas jas finansuoti. Bendruomenės pačios nusprendė kokiems projektams teikti paraiškas ir juos įgyvendinti,“ – sakė G. Krasauskas. Daugiausiai lėšų kaimo bendruomenės prašė pastatų sutvarkymui, vandens nugeležinimo projektams vykdyti, kultūros namų rekonstrukcijai, mokymams. Bendra 12-kos projektų vertė daugiau kaip 2 mln. litų.  

Žemės ūkio skyriaus vedėjas Stasys Supranavičius pateikė aktualią informaciją dėl pieno kvotų, valdų atnaujinimo, bebrų populiacijos gausos reguliavimo, melioracijos naudotojų asociacijų rajone, vilkų daromos žalos ir traktorių techninių apžiūrų 2012 metais. 

Ūkininkai aktyviai diskutavo apie pieno kokybės reikalavimus, gyvuliams atliekamus tyrimus, jų ligas, maisto ir veterinarijos gydytojų inspektorių vykdomus planinius ir neplaninius  patikrinimus. „Žemdirbiai valdžiai duoda daug pylos, tačiau jiems trūksta vienybės, asocijuotos, bendros nuomonės, organizuotumo,“ – sakė A. Vrubliauskas ir pritarė UAB „Luksnėnų sodai“ vadovei E. Žilinskienei, kad žemdirbiams būtina jungtis į asociacijas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių