Alytaus rajono savivaldybė ieško galimybių stiprinti priešgaisrinę apsaugą

 Alytaus rajono savivaldybė ieško galimybių stiprinti priešgaisrinę apsaugą

Alytaus rajono savivaldybė kartu su partneriais iš Lenkijos Respublikos Oržyšo savivaldybe ketina teikti paraišką Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos 5-ajam šaukimui. Projektas būtų skirtas priešgaisrinių priemonių įsigijimui, siekiant gyventojų gyvenamosios ir viešosios aplinkos saugumui stiprinti. Gavus finansavimą, rajono ugniagesiai galėtų įsigyti modernios gaisrams gesinti skirtos įrangos, naujų specialių uniformų, vyktų bendri ugniagesių mokymai, pažintis su ugniagesių-savanorių darbo specifika.

Lapkričio 28 d. Ryšių su užsieniu ir investicijų skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė, Oržyšo savivaldybės investicinių projektų vadovė  Ula Myka ir krizinių situacijų valdymo bei ugniagesių-savanorių veiklos koordinatorė Katažyna Ovčiarek aptarė planuojamą įgyvendinti projektą.  Pasak S. Dumbliauskienės, projektas turėtų apimti ne tik rajono ugniagesius, bet ir vietos bendruomenę. „Galėtų vykdyti jaunimo mainai, kurių metų vaikai sužinotų kaip elgtis ekstremaliose situacijose, Lenkijos ugniagesiai pasidalintų patirtimi dėl savanoriškos tarnybos veiklos,“ – projekto idėjas dėstė Ryšių su užsieniu ir investicijų skyriaus vedėja. Ji pažymėjo, kad būtų išleistas vietos bendruomenei skirtas leidinys-planas, informuojantis kaip reikia elgtis ekstremalių situacijų gamtoje metu, išdėstytos prevencinės priemonės. Rajono ugniagesiai įsigytų specialią apsauginę aprangą ir gaisrų gesinimui skirtą įrangą.

Jeigu projektą lydėtų sėkmė, jis galėtų prasidėti kitų metų liepos mėnesį. Paraišką dėl projekto įgyvendinimo planuojama pateikti kitų metų sausį.

Alytaus rajono savivaldybė 2010 metais įsigijo du naujus ugniagesių automobilius, kurie perduoti Simno ir Daugų komandoms. Projektą LT-PL/083 „Jungtinė viešųjų priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo paslaugų plėtra“ savivaldybė įgyvendino kartu su partneriais. Projektą iš dalies finansavo Europos Sąjungos Europos Regioninės plėtros fondas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių