Alytaus rajono tvarkiečių kandidatas į Seimą – Almantas Jakimavičius

 Alytaus rajono tvarkiečių kandidatas į Seimą – Almantas Jakimavičius

Šių metų lapkričio 25 dieną įvyko partijos Tvarka ir teisingumas Alytaus rajono skyriaus  ataskaitinis rinkiminis susirinkimas.  Svečių teisėmis dalyvavo ir sveikinimo kalbas sakė Seimo narys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko patarėjas  Dailis Barakauskas,  Varėnos rajono skyriaus pirmininkas Marius Juškevičius ir Alytaus miesto skyriaus Jaunimo lygos pirmininkas Saulius Janulevičius.
D. Barakauskas partijos nariams perdavė sveikinimus ir linkėjimus nuo partijos pirmininko Rolando Pakso, pasidžiaugė partijos plėtra respublikoje (14500 narių) ir Alytaus rajone , ragino dar aktyviau didinti bendraminčių gretas. Tam jis siūlė  pasitelkti ir  informacines technologijas, įvairius socialinius tinklalapius.  Seimūnas su partiečiais diskutavo apie tiesioginės demokratijos suvokimą ir svarbą, apie referendumų organizavimo būtinybę tiek respublikos, tiek savivaldybių mastu, apie tiesioginių mero rinkimų teigiamus padarinius ir galimus pavojus. Pati didžiausia, anot D. Barakausko, partijos (-ų)  problema – tai politinių perėjūnų problema, šį procesą galima pažaboti  tik pakoregavus Konstituciją, t. y, uždrausti asmenims, patekusiems į seimą ar savivaldybės tarybą, keisti partiją, tą jis gali  padaryti tik prieš rinkimus. Prezidento R. Pakso patarėjas linkėjo daug ištvermės ir kantrybės prasidėjus rinkimų kampanijai ir paskelbė partijos Tvarka ir Teisingumas tarybos pritarimą deleguoti Almantą Jakimavičių  kandidatu  į Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus  Alytaus rajono apygardoje.
Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariai  Agnė Petravičienė , Danius Kanauka ir  Alytaus rajono mero padėjėjas Ramūnas Bielevičius  pateikė trumpas veiklos ataskaitas, išsakė savo pastabas ir siūlymus dėl darbo valdančiojoje koalicijoje.
Dainius Miglinas –
partijos Tvarka ir teisingumas Alytaus rajono pirmininko pavaduotojas susirinkime prisiminė prieš dvylika metų sukurtos partijos skyriaus istoriją, kaip  ji, turėdama tik 5 narius vis plėtėsi, kokie buvo partijos siekiai ir tikslai. Ragino partiečius susitelkti, aktyviau dalyvauti rajono politiniame, ekonominiame bei kultūriniame gyvenime.
Skyriaus pirmininkas Almantas Jakimavičius  ataskaitoje apie darbą partijoje apžvelgė dvejus darbo metus, priminė, kas padaryta, kokie pasiekti rezultatai ir kas liko neįgyvendinta.
Po balsavimo skyriaus pirmininkas A. Jakimavičius vėl išrinktas naujai dviejų metų kadencijai. Nuo šiol jam  talkins  keturi pavaduotojai: D. Miglinas, R. Bielevičius, A. Petravičienė, D. Kanauka.  Išrinkta ir patvirtinta  partijos Tvarka ir teisingumas Alytaus rajono skyriaus  taryba.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių