Neramios Dzūkijos politikų Kalėdos

 Neramios Dzūkijos politikų Kalėdos

Laima Stankevičiūtė “ŪP”

Artėja gražiausios šventės – šv. Kalėdos ir Naujieji metai, bet gausiam būreliui Dzūkijos politikų jos bus apkartintos teismų maratono. Į teisiamųjų suolą teko sėsti Alytaus miesto, Alytaus rajono ir Lazdijų rajono politikams.

                      Kauno apygardos teisme prieš šv. Kalėdas bus pradėta nagrinėti vadinamoji Alytaus stadiono byla. Už pusės milijono litų iššvaistymą, dokumentų klastojimą teisiamas buvęs Alytaus m. savivaldybės meras, buvęs socialdemokratas Česlovas Daugėla. Tarp kartu su juo teisiamų dar 13 alytiškių yra dar vienas buvęs ilgametis Alytaus miesto vadovas, dabartinis vicemeras,  konservatorius Dobilas Kurtinaitis, buvusi vicemerė, konservatorė  Rima Rakauskienė ir buvęs administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius. Beje, jis yra pagal Naujosios sąjungos sąrašą išrinktas Alytaus m. savivaldybės tarybos narys.

Kauno apygardos prokuratūra Kauno apygardos teismui jau perdavė ir Lazdijų politikų bylą. Lazdijų r. savivaldybės meras, konservatorius Artūras Margelis tapo kaltinamuoju. Kartu su juo teisiami: administracijos direktorius Gintautas Salatka, Investicijų  skyriaus vedėjas Vidmantas Pilvinis, Arcitektūros skyriaus vedėjas – vyriausiasis architektas Petras Selilionis  ir savivaldybės valdomos įmonės ,,Lazdijų šiluma” direktorius Virgaudas Šerėnas. Visi jie kaltinami korupcija, piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. V. Pilvinis ir P. Selilionis dar kaltinami ir kyšio ėmimu, jie abu teismo sprendimu nušalinti nuo pareigų.

Kaltinama, kad meras A. Margelis nurodė savo pavaldiniams G. Salatkai, V. Pilviniui ir V. Šerėnui ,,Lazdijų šilumoje” įsteigti naują direktoriaus pavaduotojo etatą. Be konkurso šias pareigas užėmė Lazdijų r. savivaldybės tarybos narė, darbietė  Marija Bakšienė. Įtariama, kad taip jai atsidėkota, jog per mero rinkimus balsavo už A. Margelio kandidatūrą.

Dar viena byla, kurioje teisiami politikai pradėta nagrinėti Alytaus r. apylinkės teisme. Čia teisiami Alytaus r. savivaldybės tarybos narys, buvęs Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas, Butrimonių gimnazijos lietuvių kalbos mokytojas, konservatorius Sigitas Karlonas ir jo bendrapartietis Juozas  Karkazas. Jie kaltinami trukdę rinkėjams pasinaudoti rinkimų ir referendumo teise. Alytaus r. politikams gresia viešieji darbai, baudos arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Tokie kaltinimai šiems konservatoriams pateikti, nes per savivaldos rinkimų kampaniją jie Butrimonių seniūnijos gyventojams dalijo kareiviškus batus ir agitavo balsuoti už rajono konservatorių vadovą, ilgametį merą  Algirdą Vrubliauską bei juos pačius. Už tai žadėjo visokeriopai padėti. Valstietis liaudininkas, taip pat buvęs kandidatu į savivaldybės tarybos narius  Vytautas Krikva pasipiktinusių gyventojų skundus įrašė į vaizdo juostą ir pateikė teisėsaugininkams.

Kareiviški batai, kaip labdara jauniesiems šauliams buvo gauti iš Danijos kariuomenės ir saugoti Butrimonių gimnazijoje.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių