Druskininkietė pripažinta profesionaliausia pasaulio masažuotoja

 Druskininkietė pripažinta profesionaliausia pasaulio masažuotoja

Kristina Platonovienė “Druskininkų žinios”

Spalio 28 d. Maskvoje surengtame Pasauliniame SPA masažuotojų čempionate dalyvavusią druskininkietę Liną Derenčienę lydėjo sėkmė. Ten demonstruotos žinios padėjo jai pelnyti ketvirtą vietą, taip pat komisijos sprendimu druskininkietei suteiktas profesionaliausios ir meistriškiausios masažuotojos titulas.

Galimybę dalyvauti Pasauliniame SPA masažuotojų čempionate „SPA Vilnius SANA“ dirbančiai masažuotojai Linai Derenčienei suteikė pirmoji vieta, laimėta analoginiame čempionate, surengtame Vilniuje. Dar gegužę organizuotame renginyje L. Derenčienė savo varžovus nurungė ir komisiją pakerėjo pačios sukurtu ir viešai pademonstruotu medaus masažu.

Kaip sakė Lietuvos SPA čempionato pirmosios vietos laimėtoja, komisijos nariai sostinėje taip pat vertino specialias anatomijos, kineziterapijos žinias, klasikinio masažo bei SPA dalies, kurioje varžovai turėjo dekoruoti SPA erdvę, subtilybes. Vis dėlto, prizinę vietą lėmė moters sukurtas autorinis masažas su medumi. Profesionali masažuotoja komisijos narius pakerėjo ne tik pačios sukurtu masažu, bet ir stilizuota, kaimą primenančia aplinka, kurioje dominavo medis, akmuo, šiaudai, lininiai rūbai ir, žinoma, medus.

Per 30 minučių L.Derenčienė turėjo pademonstruoti pačios sukurtą masažą, susirinkusieji galėjo stebėti, kaip visos medžiagos glaudžiai viena kitą papildo.

„Nuo seno yra žinomas medaus poveikis organizmui, masažuojant kūną medumi, žmogus atsipalaiduoja, jam pagerėja kraujotaka. Toks masažas veikia kaip puikus limfos drenažas…“ – vardijo masažo specialistė. Tituluota moteris džiaugėsi, kad jos sukurtas masažas komisijos vertinimams išties turėjo įtakos.

„Manau, kad privalumų man dar suteikė klasikinis masažas, kurį atlikau pagal K. Dineikos parengtą metodiką…“ – kalbėjo Lietuvos masažo čempionė.

L.Derenčienė, laimėjusi pirmąją vietą, užsitikrino galimybę Lietuvai atstovauti Pasauliniame SPA masažuotojų čempionate, tačiau, prieš vykdama į Maskvą, savo turimas žinias spalio pradžioje tobulino Antalijoje (Turkija). Ten, pašnekovės žodžiais, vyko profesionalūs mokymai. Tik po jų masažuotoja keliavo į Rusijos sostinę, kurioje spalio 28 d. surengtame Pasauliniame SPA masažuotojų čempionate dėl prizinių vietų varžėsi su 30 šios srities profesionalų. Maskvoje organizuotame renginyje L.Derenčienė 15-ai komisijos narių ir vėl demonstravo pačios sukurtą masažą su medumi.

„Šįkart masažą šiek tiek pakeičiau. Įtraukiau ir pėdų masažą. Manau, kad komisiją papirko kaimą primenanti aplinka – medis, šiaudai, lininiai rūbai, aliejų kvapas ir net pamerktos alyvos ir neužmirštuolės. Viskas buvo iš natūralių medžiagų…“ – prisiminė L Derenčienė. Savo pasirodymui druskininkietė skyrė beveik valandą.

Komisija, įvertinusi visų masažuotojų pasirodymus, paskelbė ir prizinių vietų laimėtojus. Pasauliniame SPA masažuotojų čempionate L. Derenčienės masažas su medumi buvo įvertintas ketvirtąja vieta. Komisija neliko abejinga ir jos demonstruotam profesionalumui bei originalumui, todėl druskininkietei suteikė meistriškiausios ir profesionaliausios masažuotojos titulą.

20 metų žmones masažuojanti L. Derenčienė teigė, nesitikėjusi tokio įvertinimo.

„Norėjau tik gerai pasirodyti. Iš tiesų, man tai buvo staigmena. Man skirtos ketvirtosios vietos nesureikšminu. Svarbesnis įvertinimas yra tai, kad komisija mane pripažino profesionaliausia ir meistriškiausia masažuotoja,“ – atviravo L. Derenčienė. Moteris, kalbėdama apie savo pasiekimus, pasakojo, kad ne ji viena laurus parvežė į Druskininkus.

„Antroji vieta Lietuvos masažuotojų čempionate atiteko mano kolegei, taip pat SPA „Vilnius SANA“ masažuotojai Editai Lauciūtei,“ – teigė L.Derenčienė. Minėto sveikatos ir poilsio centro masažuotojai tokiuose čempionatuose dalyvauja jau penktus metus iš eilės. Praėjusiais metais Lietuvos ir Pasaulio SPA masažuotojų čempionatuose druskininkietė Regina Branickaitė pelnė auksą. Ji komisiją pakerėjo pačios sukurtu specialiu masažu su grikiais. Toks pasiekimas buvo pirmas Lietuvos istorijoje.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių