Dauguose buvo minima neįgaliųjų diena (foto)

 Dauguose buvo minima neįgaliųjų diena (foto)

Gruodžio 2 dieną Daugų kultūros centre susirinko neįgalieji į šventę.Šventė prasidėjo video filmu apie neįgaliuosius, šokančius baletą.Ne vienam suspurdėjo širdis ir nuriedėjo ašara, stebint filmuką.Po to sveikinimo žodžius  tarė  bendrijos „Viltis“ Alytaus rajono padalinio pirmininkė Danutė Laukaitienė ir Alytaus rajono invalidų draugijos pirmininkė Dalė Benkauskienė, o taip pat ir šventės svečiai.

 Daugų Vlado Mirono gimnazijoje buvo paskelbtas rašinio konkursas.Mokiniai rašė apie neįgaliuosius. Ištraukas iš rašinių perskaitė Danutė Laukaitienė. Tai Gintarės Savilionytės, Godos Strimaitytės ir Gyčio Aleksevičiaus parašyti žodžiai sujaudino visus. Jiems bus įteiktos atminimo dovanėlės , nes atvykti į šventę negalėjo.

                    Po visų pasveikinimų prasidėjo šventinis koncertas.Bendrijos „Viltis“ šeimos paramos centro jaunuoliai parodė lėlių spektakliuką „Kaip kiškis ėjo į kurmio vestuves“ ir būgnais pritarė dainelei.( vadovė Žiedūnė Maldonienė).Keletą dainų padainavo Alytaus rajono invalidų draugijos saviveiklos kolektyvas „Šypsena“ (vadovas  Svajūnas Tatulis )Neįgaliesiems savo dainas dovanojo ir Daugų kultūros centro saviveiklininkai (Vadovė Ilona Zapolskienė).

                  Po koncerto visi apžiūrėjo foto ir rankdarbių parodas.Pasidžiaugė gražiais darbeliais.

                  Dėkojame šventės svečiams , kurie visą popietę praleido su mumis, tai Alytaus rajono savivaldybės tarybos narei Ramunei Gaisrienei, Kančėnų kaimo bendruomenės pirmininkei Monikai Ražanauskienei ir bendruomenės narei Irenai Maževičienei, VŠĮ „ Mūsų atgaiva“ direktorei Astai Graužinienei ir soc. darbuotojai Angelei Gavelienei, Vlado Mirono gimnazijos spec. pedagogei Rasai Kartanienei ir soc. darbuotojui Giedriui Žemaičiui, Daugų seniūnijos seniūno pavaduotojui Algirdui Marčiukoniui ir soc. darbuotojai Lijanai Balkienei.Linkime jiems geros sveikatos ir sekmės jų darbuose.

                   Norime padėkoti ir UAB „Lukošiukas“ direktorei Astai Krutulienei ir jos darbuotojai Vidai Babravičienei už scenos puošimus.

                     Labai greitai prabėgo laikas ir niekas neskubėjo skirstytis į namus.Visiems norėjosi pabūti kartu, padainuoti.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių