Varėnos miesto bibliotekoje vyko popietė skaitytojams.Pristatyta dailininkės S.Vasilenkaitės-Vainilaitienės darbai (foto)

 Varėnos miesto bibliotekoje vyko popietė skaitytojams.Pristatyta dailininkės S.Vasilenkaitės-Vainilaitienės darbai (foto)

Dainora

Šį antradienį, gruodžio mėn. 20 d. Varėnos miesto viešoji biblioteka  kvietė visus savo jaunuosius skaitytojus, jų mokytojus ir tėvelius į popietę skirtą mažiesiems skaitytojams ”Kalėdas pasitinkant”. Šio linksmo susibūrimo metu buvo atidaryta ir vaikų bičiulės, dailininkės Sofijos Vasilenkaitės – Vainilaitienės piešinių (iliustracijų) paroda. Į biblioteką sugužėjęs gausus būrys vaikų nenustygo vietoje,įstaiga skambėjo ne tik nuo smagaus mažųjų juoko, bet ir nuo vaikučių dainuojamų dainelių bei deklamuojamų eilėraščių iš poeto Martyno Vainilaičio kūrybos. Popietės ir kartu parodos atidarymo metu bibliotekoje viešėjo ir su vaikais bendravo pati iliustracijų autorė S.Vainilaitienė. Ji sukūrė iliustracijas daugiau nei dvidešimčiai knygų. Spalvingais piešiniais papuošė ne tik savo vyro išleistų knygų viršelius bei puslapius, tačiau ir E. Mieželaičio, E.Selelionio, J.Degutytės, P.Cvirkos ir dar keleto rašytojų, poetų knygeles. Jos iliustracijos dvelkia aiškumu, spalvingumu, dekoratyvumu, lyriškumu.

S.Vainilaitienė turėjo paruošusi dar vieną siurprizą bibliotekos skaitytojams. Ji padovanojo šiai įstaigai daugybę leidinių iš asmeninės savo vyro kolekcijos.
Su vaikais popietės metu šiltai bendravo ir mintimis apie žvakės šviesos, Kalėdų senelio bei didžiojo Kalėdų stebuklo laukimo prasmę dalijosi Senosios Varėnos parapijos klebonas Pranciškus Čivilis. Taip pat mažiesiems smalsuoliams kunigas skaitė ir Šventojo Rašto ištraukas. Popietiniame renginyje svečiavosi  ir jaunieji Varėnos bardų klubo ”Ant blakstienų” atlikėjai. Jie nejučia įsisukdami į šventinį
susitikimą, spalvingai savo dainomis papuošė šį renginį.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių