Varėnoje atidaryta Jono Daniliausko tapybos darbų paroda

 Varėnoje atidaryta Jono Daniliausko tapybos darbų paroda

Vaida Naruševičiūtė

Vasario 10 d. 16 val. Varėnos kultūros centro parodų salėje (J. Basanavičiaus g.  17) buvo atidaryta Jono Daniliausko tapybos darbų paroda.

Renginyje dalyvavo parodos autorius, koncertavo Moksleivių kūrybos centro Gitaristų būrelis (vadovė Rosita Svetikienė). Pasveikinti menininką su Varėnoje eksponuojama paroda atvyko Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidas Mikalauskas ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė. Sveikintojai džiaugėsi, kad pagaliau, po daugelio metų įkalbinėjimų, autorius rado laiko ir Varėnoje surengti savo darbų parodą, o taip pat kvietė įsijungti į Varėnos miesto 150-mečiui skirtų renginių organizavimą.

Šiuo metu Vilniuje gyvenantis ir mūsų rajone Dargužių kaime sodybą turintis J. Daniliauskas  gimė Šalių r., baigė tuometinį Lietuvos dailės institutą, kur tapybos paslaptis jam atskleidė žinomi Lietuvos dailininkai Jonas Švažas ir Algirdas Petrulis. Dėstė M. K. Čiurlionio meno mokykloje, Lietuvos dailės institute. Dabar Vilniaus kolegijos dėstytojas, Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Dailininko individualios parodos surengtos Lietuvoje ir užsienyje – Badene, Ciuriche, Rostoke (Vokietija); 1999 – Lietuvos dailininkų sąjungos premija; 2005 – Miko J. Šileikio I premija.

Šioje parodoje dailininkas pristato 14 akrilu ir aliejiniais dažais 1992 – 2011 m. drobėje nutapytų darbų. „Tapyba – tai mano kalba, kurią aš geriausiai esu įvaldęs. Mano paveikslai dažnai sukuriami spontaniškai, kartais net pačiam netikėtai, iš anksčiau eskizuose užfiksuotų minčių, nuotaikos ir įspūdžių. Bet aš nepradedu dirbti „aklai“, paprastai būna koks nors impulsas. Manau, kad kiekvienas kūrinys turi atlaikyti laiko išbandymą, tik po kurio laiko apytikriai objektyviai galiu vertinti savo kūrybą…“ Jonas Daniliauskas.

Maloniai kviečiame apsilankyti parodoje, kuri veiks iki kovo 7 dienos. Parodą lankyti galima kasdien, išskyrus sekmadienį ir pirmadienį, nuo 10 val. iki 20 val.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių