Tautodailininkų paroda Varėnoje

 Tautodailininkų paroda Varėnoje

Vaida Naruševičiūtė

Š. m. kovo 9 d. 16 val. Varėnos kultūros centro parodų salėje (J. Basanavičiaus g. 17) vyks tautodailininko Sauliaus Lampicko ir Alytaus dailiųjų amatų mokyklos mokinių medžio drožinių parodos atidarymas.

1991 metais įkurtoje Alytaus Dailiųjų amatų mokykloje dailiųjų medžio dirbinių specialybės mokėsi nemažai gabių moksleivių. Tačiau tik keletas iš jų pasirinko medžio drožėjo kelią. Mokykloje yra nusistovėjusi tradicija, kad geriausi diplominiai darbai ir mokymo proceso metu sukurti įdomesni kūriniai lieka mokykloje.

Tautodailininkas Saulius Lampickas Alytaus dailiųjų amatų mokykloje dirba nuo 1992 m. Tai tapo neatsiejama skulptoriaus gyvenimo dalimi. „Nemažai kūrybinių sumanymų išsipildė mokinių dėka. Ieškojimuose gimusios idėjos tobulėjo ir įsikūnijo mano drožiniuose: atsirado didesni ir mažesni obuoliai, netikėti augaliniai motyvai.“ (S. Lampickas) Mokymo procesas mokykloje vyksta kūrybiškai, kartu su moksleiviais drožia ir mokytojas, vyksta bendri ieškojimai, kartais moksleiviai kopijuoja. Kadangi parodoje eksponuojami ir Sauliaus Lampicko kūriniai, nesunku tą pastebėti, palyginti.

Šioje parodoje eksponuojami ir ankstesnių metų, ir šiuo metu besimokančių moksleivių kūriniai. Meistrystę taikomojo meno srityje demonstruoja antrojo kurso moksleivis Artūras Janickas. Maloniai stebina, kad ne tik vaikinai, bet ir merginos ryžtasi pažinti tradiciškai vyriško amato subtilybes – pirmame medžio dirbinių specialybės kurse mokosi trys merginos, o mokyklą šiais metais baigsianti Daiva Baliukevičienė sėkmingai tęsia senąsias liaudies drožėjų tradicijas. Iš medžio drožtos šventųjų skulptūrėlės Dailiųjų amatų mokyklos trečio kurso medžio dirbinių specialybės moksleivei pelnė pirmąją vietą regioninėje konkursinėje liaudies meno parodoje vaizdinės dailės kategorijoje ir atstovavo Dzūkiją respublikinėje „Aukso vainiko“ parodoje.

Paroda veiks iki kovo 28 d. Maloniai kviečiame!


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių