Į Kovo 11-ąją be pompastikos

 Į Kovo 11-ąją be pompastikos

Gitana Ivanauskienė, Algis Cincilevičius

Į Kovo 11-ąją mes, Daugų Vlado Mirono gimnazija, einame be pompastikos, labai natūraliai, tačiau, reikia pridurti,  – ne visai tradiciškai.  Kovo 8-ąją  vyko krepšinio varžybos,  o kovo 9-ąją per ilgąją pertrauką buvo  surengtas mini konkursas – viktorina „Ką žinai apie Kovo 11-ąją?“.

Apie krepšinį

   Į krepšinio turnyrą, skirtą paminėti Lietuvos nepriklausomybėsgimnazistai rezultatu 40:69 nusileido Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago bendraamžiams. Kovoje dėl trečiosios vietos rezultatu 51:43 Alytaus rajono rinktinė įveikė Varėnos krepšininkus. Finale alytiškiai, įmetę 34 taškus įveikė Daugų TVM, surinkusius 18 taškų.

 Turnyro nugalėtojai – Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago žaidėjai – gimnazijos direktoriaus Almanto Jakimavičiaus buvo apdovanoti taure ir medaliais. Antrąją ir trečiąją vietą iškovojusios komandos taip pat buvo apdovanotos taurėmis ir medaliais.

Apie mini konkursą- viktoriną

PASIKARTOKIME: ką žinome apie Kovo-11-ąją?

Šio mini konkurso – viktorinos iniciatorė istorijos mokytoja Virginijagimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius.

 Jokios pompastikos, jokio išankstinio raginimo, suvaidinto patriotizmo, viskas natūralu, paprasta, nuoširdu. Bet vis dėlto  netradicinės formos skatina mus visus pasitempti – tiek kovojant krepšinio aikštelėje, tiek atsakinėjant į klausimus. Taigi Už laisvę, Už mus čia, Lietuvoje, gyvenančius, mylinčius, dirbančius, besimokančius… „Už žemę, kurioj mes visi prasidėjom“. Su ŠVENTE!


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių