Makniūnuose viešėjo režisierius Robertas Šarknickas su dukra Patricija

 Makniūnuose viešėjo režisierius Robertas Šarknickas su dukra Patricija

Rima Rinkevičienė

Makniūnų kaimo vyresniosios bibliotekininkės Berūtos Sadauskienės iniciatyva  saulėtą penktadienio popietę vyko susitikimas su filmo „Nepalikit, prašau“ režisieriumi Robertu Šarknicku ir jo žavinga dukrele Patricija. Pristatydamas savo filmą aktorius ir režisierius kalbėjo apie skausmingą visuomenės problemą – globos namuose augančius vaikus, jų begalinį troškimą meilės, artimo žmogaus, santykius su bendraamžiais. Filmo herojė reali mergina, gyvenanti globos namuose, savo vaidmeniu pasakojanti tai, ką patyrė tarp svetimų žmonių, kokią reikšmę turi šiltas svetimojo žvilgsnis, apkabinimas, paguodos žodis.

         Susitikime dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronė Balionienė, Makniūnų pagrindinės mokyklos bendruomenė, Makniūnų sodžiaus bendruomenė, kaimo gyventojai. Pasibaigus filmui nebuvo garsių kalbų, sėdėjo tylūs, susimąstę. Matyt, ne vieno širdį suvirpino skausmą slepiančios vaiko akys. Tačiau vis tik klausimų atsirado ir pačiam režisieriui R. Šarknickui, ir jo dukrelei Patricijai, atlikusiai nedidelį vaidmenį filme „Nepalikit, prašau“. Mažoji labai šiltai dėkojo už susitikimą, padainavo ukrainietiškai, linksmai atsakinėjo į klausimus.

         Popietės metu režisierius pasidalino ateities planais – sukurti lyrinį pasakojimą apie mūsų  kleboną Stanislovą Stankevičių, kuris jau kelis dešimtmečius aptarnauja dvi parapijas – Alovės ir Ryliškių, yra mylimas ne tik vyresniųjų kaimo žmonių, bet laukiamas ir mokinių.

         Dėkodama svečiui už susitikimą, Makniūnų pagrindinės mokyklos direktorė Elena Ramanauskienė palinkėjo kūrybinės ugnelės ir sėkmės atrandant įdomius žmones, vietas Dzūkijos krašte. Susirinkusiems kaimo žmonėms ir mokyklos bendruomenei direktorė palinkėjo matyti šalia esančius žmones, pasistengti juos suprasti ar ištiesti pagalbos ranką.

                      Renginio organizatorė B. Sadauskienė padėkojo režisieriui R. Šarknickui ir jo dukrai Patricijai už viešnagę, įteikė atminimo dovanėles ir pakvietė visus susitikimo dalyvius prie kavos puodelio pasidalinti mintimis, įspūdžiais, kilusiais žiūrint filmą.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių