Alytaus miesto merui ketvirtadienį bus siūloma trauktis iš posto

 Alytaus miesto merui ketvirtadienį bus siūloma trauktis iš posto

Jau šį ketvirtadienį vyksiančiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje bus perskaitytas interpeliacijos merui Feliksui Džiautui tekstas ir jam pasiūlyta iš pareigų trauktis savo noru. Turimais duomenimis, iš 27 taryboje dirbačių politikų po interpeliacijos tekstu pasirašo 17. 

Prieš metus naujai išrinkta Alytaus miesto savivaldybės tarybos dauguma mero regalijas ketverių metų kadencijai patikėjo socialdemokratui Feliksui Džiautui. Vis gi, politikai pakeitė nuomonę – ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio metu bus perskaitytas interpeliacijos tekstas ir F. Džiautui pasiūlyta trauktis iš mero posto savo noru. Interpeliacijos iniciatoriai sako nerengiantys naktinio perversmo, o siekiantys viską išspręsti civilizuotu būdu. Jeigu F. Džiautas savo noru nepaliktų mero posto, kaip numato tarybos veiklos reglamentas, artimiausiu metu bus iniciuojamas  neeilinis tarybos posėdis ir merą iš pareigų ketinama atstatydinti slapto balsavimo būdu.

Interpeliacijos iniciatoriai teigia, esą dabartinis meras F. Džiautas yra neveiklus, neryžtingas, nesprendžia miesto problemų. Tai yra pagrindiniai motyvai dėl ko siekiama F.Džiauto atsistatydinimo. Parašų rinkimas dėl interpeliacijos merui prasidėjo po kovo pabaigoje vykusio tarybos posėdžio, kuomet socialdemokratų frakcija iš Kontrolės komiteto nutarė šalinti partijos bičiulę Ireną Sedleckaitę. Pastaroji partijos vyrų išdavytę priėmė kaip asmeninį įžeidimą. To pačio posėdžio metu iš Kontrolės komiteto pirmininko pareigų pats atsistatydino komiteto pirmininkas opozicionierius Gedeminas Jegelevičius, vėliau – jo pavaduotojas Gintaras Šurkus.

Po interpeliacijos tekstu pasirašo ne tik opozicinės partijos Tvarka ir teisingumas bei liberalcentristai, tačiau ir valdančiosios daugumos atstovai – tarp jų –  ir patys socialdemokratai. Iš 27 tarybos narių, turimais duomenimis, pasirašė17. Konservatoriai į naujai formuojamą valdančiąją daugumą – nekviečiami. F. Džiautą planuojama pakeisti taip pat socialdemokratų partijos nariu.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių