Paminėtas Varėnos technologijos ir verslo mokyklos keturiasdešimtmetis (papildyta foto)

 Paminėtas Varėnos technologijos ir verslo  mokyklos keturiasdešimtmetis (papildyta foto)

Rūta Averkienė

Varėnos technologijos ir verslo mokykla pakvietė savo buvusius ir esamus darbuotojus ir mokinius bei svečius į  neeilinę šventę – mokyklos keturiasdešimtmečio jubiliejų.

Atsinaujinusios, paskutiniuoju metu modernia tapusios mokyklos jubiliejaus proga jos vadovų bei visos mokyklos bendruomenės atvyko pasveikinti Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, Varėnos rajono savivaldybės vadovai, kolegos iš kaimyninių savivaldybių bei rajono įstaigų vadovai.

Visus šventinio renginio dalyvius pasveikino mokyklos vadovas Vygantas Pavalkis. Į salę buvo įnešta nauja mokyklos vėliava, kurią pašventino Varėnos dekanas kunigas Justinas Aleknavičius.

Mokyklos mokinių tarybos prezidentė Živilė Bankauskaitė pristatė mokyklos istoriją. Mokyklos statybos bei pirmuosius gyvavimo metus prisiminė tuometinis Kilnojamosios mechanizuotos kolonos viršininkas V. Vinickas. Apie šios mokyklos istoriją ir veiklą joje kalbėjo bei gražia mokyklos šiandiena džiaugėsi buvę direktoriai J. Perednis, V. Mazgelis, V. Kvaraciejus, R. Zinkevičius bei buvę darbuotojai ir mokiniai. Smagią polką armonika sugrojo buvęs mokinys Stanislovas, taip pat buvo prisiminta ne tik rajone, bet ir Lietuvoje laurus skynusi meninė agitbrigada „Veržlė“, kuriai vadovavo šviesaus atminimo pedagogė I. Baziliauskienė.

Mokyklos kolektyvą pasveikino Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris D. Numgaudis bei Profesinio mokymo ir orientavimo skyriaus vedėjas dr. M. Griškevičius.

tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Todėl ir darbdaviai mielai renkasi Jūsų mokyklą baigusius mokinius. Linkiu Jums visiems aktyvios veiklos ir ateityje“, – kalbėjo rajono vadovas.

Mokyklos kolektyvą jubiliejaus proga pasveikino ir Savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis. „Daug metų teko bendrauti su beveik visais šios mokyklos vadovais, visada žinojom šios mokyklos problemas ir džiaugėmės Jūsų pasiekimais. Jūsų mokykla – ryškus pėdsakas miesto istorijoje. Išlikite tokie ir ateityje“, – linkėjo A. Miškinis.

Savivaldybės vadovai padėkos raštais apdovanojo mokyklos direktorių Vygantą Pavalkį bei darbuotojus Ireną Gaidienę, Genovaitę Daškevičienę, Daivą Gliebienę, Virginiją Kaleinikienę, Liną Petkevičienę, Niną Repeiko, Ireną Stasiulionienę, Danutę Volungevičienę. Mokyklai dovanų buvo įteikta vertinga knyga.

Su gražia sukaktimi mokyklos kolektyvą sveikino kolegos iš kitų profesinių mokyklų, rajono seniūnai bei rajono įstaigų ir organizacijų atstovai.

Šventinis renginys baigėsi smagiu pučiamųjų orkestro koncertu.

Vėliau gausus būrys šventės dalyvių apžiūrėjo įdomią mokyklos istoriją iliustruojančią parodą, po to buvę ir esami mokyklos vadovai, mokytojai, mokiniai bei svečiai dar ilgai bendravo tarpusavyje.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių