Lyg paukščiai jie pakilo iš meno sodo

 Lyg paukščiai jie pakilo iš meno sodo

2016 m. birželio 2 d.Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko atsisveikinimo su absolventais šventė. Skambant muzikos akordams (P. Mauriat ,,Tokatą” atliko Austėja Ivanauskaitė), mokytojai su skaidriu liūdesiu ir ramiu  pasitikėjimu  stebėjo įeinančius į salę jaunuolius ir merginas, prieš septynerius  metus pirmą kartą peržengusius mokyklos slenkstį. Jaudulys  ir džiaugsmas sklandė ore.

„Šiandien jums džiugi diena, jūsų pergalės diena. Pirmiausiai dėkoju mokytojams už nuostabų darbą ir didžiulį indėlį į mokinių ugdymą. Dėkoju tėvams, nes jūs skatinote savo vaikų pomėgius ir polinkius bei ryžotės juos papildomai lavinti. Absolventams linkiu siekti užsibrėžtų tikslų, garsinti Alytaus rajono ir Lietuvos vardą bei dovanoti žmonėms džiaugsmą. Dabar jau nuo jūsų pačių priklauso kaip jūs sugebesite groti gyvenimo klavišais, savo kelyje jūs įvertinsite, kiek daug jums davė ši mokykla“, – sakė mokyklos direktorė Irena Abromavičienė.

Šventėje dalyvavo Daugų miestelio bendruomenė, tėveliai, mokiniai, mokytojai ir svečiai. Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Ramūnas Bielevičius perdavė Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko  didžiausius sveikinimus, pasidžiaugė, kad šie vaikai, gavę gerus pagrindus, turi platesnį požiūrį į gyvenimą, sveikino ir linkėjo kurti gražią Lietuvos ateitį politologas, socialinių mokslų daktaras Laurynas Kaščiūnas.

Prasmingą dieną paįvairino mokyklos absolventų koncertas, kurį vedė absolventė Aida Kašėtaitė su savo mokytoja Joana Laugaliene. Muzikiniu kūriniu bei eilėraščiu baigiančiuosius pasveikino 2 kl. mokinė Kotryna Dabravolskaitė. Absolventė Goda Strimaitytė atliko pjesę “Sugrįžimas į Sorento“ (mokyt. Gintautas Pikūnas), pjesę „Kregždutės“ fortepijonu paskambino Viktorija Sujetaitė (mokyt. Laima Zalanskienė, Miroslavo sk.,) “Noktiurną” –  Laura Šimanskytė (mokyt. Ramunė Simanavičienė, Butrimonių skyrius), ,,Pavasario elegiją” –  Inga Jakimavičiūtė (mokyt. Laimutė Aleksiupienė), ,, Audrą“ – fortepijonu Simona Geraltauskaitė, (mokyt. Margarita Ivanauskienė, Simno sk),M. K. Oginskio Polonezą ,,Atsisveikinimas su Tėvyne“ pagrojo Linas Žilinskas (mokyt.  Juozas Abromavičius, Miroslavo sk), „Orfėjo ariją“ atliko smuikininkė Giedrė Kalinauskaitė su mokytojais Algirdu Glovickiu ir Artūru Šliažu. Mūsų baigiančiuosius kūriniu „Mano kelias“  palydėjo 5 kl. trimitininkas Germantas Rutkauskas (mokytojas Raimundas Žiūkas, Simno sk).

Už kantrų darbą, objektyvumą ir  toleranciją apdovanota  baigiamųjų egzaminų vertinimo komisija, mokytojai  Rasa Babarskienė, Raminta Vanagaitė, Algirdas Glovickis,  Raimundas Žiūkas  ir baigiamųjų egzaminų vykdytojai, mokytojai  Laima Zalanskienė, Evaldas Ostrauskas, Joana Laugalienė.

Padėkomis už puikius mokinių pasiekimus buvo apdovanoti  šauniausi sporto skyriaus mokytojai: Justina Valvonytė, Rolandas Lukoševičius ir Sigitas Junevičius.

Mokiniai, lankę tęstines studijas, gavo mokyklos pažymėjimus, buvo įvertinti dovanėlėmis ir padėkomis, tai  Kristina Chaškauskaitė, Alvita Kelmelytė ir Gabija Zapolskaitė.

Džiugiausias šventės momentas – baigimo pažymėjimų, atminimo dovanėlių ir  direktorės padėkų  už puikius ugdymosi rezultatus  įteikimas  mokiniams: Simonai Geraltauskaitei, Miletai Patackaitei, Miglei Rėklaitytei, Linui Žilinskui,  Mindaugui Degučiui, Martynui Petkevičiui, Laurai Šimanskytei, Viktorijai Sujetaitei, Aidai Kašėtaitei, Evitai Čeplikaitei, Ingai Jakimavičiūtei, Ievai Matonytei, Godai Strimaitytei , Lukui Januškauskui, Giedrei Kalinauskaitei, Gerdai Vitkauskaitei, Vytenei Šuopytei, Aleksui Lydžiui ir Laurensui Vitkauskui. Atminimo dovanėlėmis ir gėlėmis pamaloninti ir mokinius ruošę mokytojai:

 L. Aleksiupienė, R. Simanavičienė, L. Zalanskienė, M. Ivanauskienė, G.Pikūnas, 

J. Abromavičius, A. Glovickis, E. Ostrauskas ir J. Laugalienė.

Gražiais ir šiltais žodžiais išskrendantiems iš meno sodo sėkmės linkėjo mokyklos tarybos pirmininkė, mokytoja  metodininkė  L. Zalanskienė ir dailės mokytojas E. Ostrauskas.

Mokytojams absolventų vardu dėkojo mokinė  G. Kalinauskaitė , mokinių tėvelių vardu  mokytoja Rasa Žilinskienė.
Bendra nuotrauka ant laiptų prie mokyklos, paleidžiant balionus  į dangų, daugeliui primins, galbūt, vieną iš svarbiausių gyvenimo akimirkų.

 

                mokytoja                                                                              Ramunė Simanavičienė

 

 

nuotraukos P1190397 išskrendantys ir palydintys

                   P1190379 baigiamųjų egzaminų vertinimo komisijos nariai ir svečiai: mero patarėjas Ramūnas Bielevičius, politologas, socialinių mokslų daktaras Laurynas Kasčiūnas


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių