Dažniau pabūkime Kumečiuose kartu… (foto)

 Dažniau pabūkime Kumečiuose kartu… (foto)

Lietuvos Respublikos Seimas 2016-uosius metus paskelbė Bibliotekų  ir Vietos bendruomenių metais. Šia proga Kumečiuose buvo suorganizuota vasaros šventė „Būkime kartu“. Tai pirmasis Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos dalinai finansuoto projekto „VISOS KARTOS BŪKIME KARTU…“ renginys. Žmogus, kuris galvoja tik apie save ir visur ieško sau naudos, negali būti laimingas. Nori gyventi sau – gyvenk kitiems” – teigė romėnų filosofas Seneka. Tam pritarė ir daugelis Alytaus rajono bibliotekų bei bendruomenių, dalyvavusių šventėje. Šie žmonės jau nemoka gyventi tik sau, jie gyvena dėl kitų…

Smagu, kad  visų pasveikinti ir pabendrauti atvyko Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, mero patarėjas Sergėj Riabinin bei finansų ir investicijų skyriaus vedėja Gintarė Jociunskaitė, ARSVB direktorius Aivaras Vyšniauskas, politologas Laurynas Kasčiūnas, Miroslavo seniūnas Vytautas Sinkevičius ir kiti garbūs svečiai.

Visus šventės dalyvius linksmino Alovės bendruomenės Susiedai ansamblis „Alovita“, vyrų ansamblis „Credo“ iš Simno, Santaikos kultūros namų moterų ansamblis „Gija“, Alytaus jaunimo centro vokalinė studija su vadove Dalia Kazlauskiene, jaunimo grupė „VIVO“ iš Simno, SKC Miroslavo filialo šokių kolektyvas „Svirtis“, Lukas Zapolskas, Deivydas Navakauskas, Irma Puzaraitė, Rasa Navakauskienė ir Juozas Kavaliauskas. Kumečių pagrindinės mokyklos vaikai ir jaunimas dovanojo linksmus šiuolaikinius šokius, kuriuos vasaros stovyklėlės metu išmoko su šokių vadove Tatjana Krugeliene. Triukšmingais ir džiugiais plojimais buvo sutikta „vakaro deserto“ grupė – 16 Hz. Sausakimša šokių aikštė šėlo drauge kol dangų nutvieskė griausmingi ryškiaspalviai fejerverkai. Linksmybės tęsėsi naktišokiais su didžėjomis Gintare ir Elvija iš Simno.

Visų šventės dalyvių laukė klubas „Žalias lankas“ su šaudymo iš lankų pramogomis.

Miroslavo seniūnijos bendruomenių pastogė vaišino gardžia karšta sriuba ir skaniais blyneliais, o svečiai iš Lazdijų rajono – Metelių bendruomenė „ Tarp Dusios ir Metelio“ – kvapnia rūkyta žuvimi ir kitais gardumynais. Alovės bendruomenė kvietė užsukti į savo amatų kiemelį. Mielai su visais bendravo Alytaus VPK pareigūnai ir jų bičiulis Amsis. Linksmai ir išradingai sveikatos paslapčių mokė Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro „Keliaujanti sveikatos palapinė“. Buvo galimybė ne tik pasigrožėti, bet ir dalyvauti Dailiųjų amatų mokyklos  mokytojos Danutės Garlavičienės keramikos edukaciniuose mokymuose bei įsigyti Jolitos Žukauskienės  keramikos darbų. Veikė EKO palapinė su atliekų rūšiavimo mokymais, konkursais, prizais ir siurprizais. „Oriflame“ grožio pastogėje šventės dalyviai degustavo sveikuoliškus kokteilius, sužinojo apie šios  kompanijos gaminius, mokėsi makiažo paslapčių, dalyvavo loterijoje. Vaikų kiemelyje mažieji dalyvavo mokytojos Dainos dailės studijos kūrybiniame užsiėmime „Smėlio magija“ ir kūrė katino portretus bei vaišinosi „Vilkyškių pieninės“ katino saldžiosiomis dovanėlėmis. Bibliotekų kiemelyje ir mažus, ir didelius linksmino Išmintingoji Knygė, Pepė Ilgakojinė, Karlsonas ir Mažylis su aukle Frekenbok. Organizavo žodžių viktoriną, linksmuosius žaidimus ir citatų laimės šulinio loteriją. Drauge su ARVB direktoriumi Aivaru Vyšniausku apdovanojo šauniausius Kumečių filialo skaitytojus 4 klasės mokinį Irmantą Pikūną ir mokytoją Albiną Kasperavičienę. VšĮ „Parama šeimai Dzūkijoje“ ir „Šeimos centras“ papasakojo apie savo darbus ir pakvietė žmones labdaringai veiklai. Tradiciškai renginio organizatoriai pasveikino savo krašto naujakurių šeimas, padovanojo nuotykių parko ,,Tarzanija“ pramogų kuponus ir pakvietė juos tapti aktyviais bendruomenės nariais bei bibliotekos lankytojais. Visi norintys galėjo paskanauti Lazdijų picerijos šašlykų, kebabų ir kitų gardumynų, o sušalusius kvietė Tado Garbenčiaus „Mobili kava“. Rėmėjų dovanos įteiktos kiekvienai bendruomenei bei atlikėjams.

Renginį organizavo: bendruomeninė organizacija „Dainavos kaukas“, Kumečių biblioteka, kultūros namai ir mokykla. Smagu, kad organizuojant šią gražią ir prasmingą šventę organizatoriai sutiko  tiek daug gerų ir dosnių žmonių. Renginį rėmė: UAB „Coner“, UAB „Va Statyba“, Kaimo turizmo sodyba „Atesys“,  Revutos parduotuvė „Sodžius“, UAB „Lankava“, M. Klevienės IĮ, Audriaus Žvirblio IĮ „Julaura, Nuotykių parkas „Tarzanija“, UAB „Transporto Marisa“, Lietuviška natūrali biologiškai aktyvi produkcija VIVI, Oriflame kompanijos direktorė-konsultantė Ramunė Aleknavičienė, AB ,,Vilkyškių Pieninė“, UAB „Svirkanta“, UAB „Jurvidginta“, UAB „Arvedas“, Danutės Šicienės IĮ, „Jūsų Šventėms“ direktorė Jurgita Kvašnauskienė, ūkininkai: Algis Žiūkas, Laima ir Antanas Stalevičiai, Rasa ir Gintaras Kavaliauskai, Andrius ir Renata Bencevičiai, Lina ir Jonas Vertinskai. Gėles dovanojo Naujokaičio ūkis, Luksnėnų ir Talokių gėlės bei  Edita Rimkienė. Ačiū jiems už dosnumą. Dėkojame informaciniams rėmėjams:  dienraščiui „Alytaus naujienos“, ,,Dainavos žodis“, www.arsa.ltwww.danielius.net,  Dzūkijos TV, Alytiškis.lt, www.dzukijainfo.lt , www. alytusplius.lt, www.alytausgidas.lt. Už nuotaikingą video kvietimą į šventę dėkojame Gabijai Norkūnaitei, Paulinai Varankaitei, Silvijai ir Rositai Valaikaitėms. Ačiū įgarsintojui Sauliui Belickui, šviesos operatoriui Jonui Kazakevičiui ir jų padėjėjui Vidimantui Pocevičiui bei visiems savanoriams pagalbininkams.

ŠVENTĘ KŪRĖME VISI KARTU. AČIŪ JUMS! DAŽNIAU PABŪKIME KARTU…

 

Daugiau nuotraukų rasite: https://www.facebook.com/DainavosKaukoJaunimas/ arba https://www.facebook.com/dainavos.kaukas?fref=ts

                     

Organizatorių vardu

 Jurgita Andriuškevičienė ir Nijolė Pocevičienė

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių