Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenės veikla ugdant kompetencijas

 Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenės veikla ugdant kompetencijas

Birželio 9 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenė dalyvavo tęstinėje edukacinėje išvykoje – seminare „Dzūkijos regiono etninė kultūra, gamta ir kulinarinis paveldas ugdymo procese“ Marcinkonyse. Šios kvalifikacijos tobulinimo programos autorės – mokyklos direktorė Irena Abromavičienė ir mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė. Numatytos mokomosios veiklos buvo vykdomos vienos dienos edukacinės išvykos metu. Programa skirta norintiems kurti, ieškantiems naujovių bei ugdymo procesą tobulinantiems inovatyviais metodais ir būdais.  Visi dalyviai susipažino su Dzūkijos regione esančio Marcinkonių kaimo istorija, kultūra, tradicijomis, amatais, kulinariniu paveldu. Pasitelkiant etninę kultūrą buvo ugdomos bendrosios kompetencijos, tautos kultūrine patirtimi grindžiamas kūrybingumas, tradicinės dorovės normos, tautinė ir pilietinė savimonė.

Apžiūrėję etnografiniame muziejuje esančius eksponatus, išsamiai susipažinę su dzūkų gyvenimo būdu, papročiais ir tradicijomis išklausėme pranešimą ,,Dzūkijos regiono etninė kultūra. Tikslai, uždaviniai, planuojamos veiklos“, skaitomą lektoriaus etnografo Jono Bajoriūno. Maloniai nuteikė edukacinė mokymo programa pagal sertifikuotą programą pas Rūtą Sakalienę, nes iš karto patekome į šiltą, jaukią aplinką, kur jautėmės laukiami ir globojami, kur išgirdome ne vieną legendą ir padavimą apie Marcinkonis; ragavome tradicinio dzūkiško skanėsto – grikinės babkos, su pasimėgavimu vaišinomės kvapnia žolynėlių arbata. Aplankėme ir Ūlos akį, šaltinį, esantį Ūlos upės kairiajame krante.

Refleksijos metu išvykos dalyviai išsakė savo pastebėjimus ir nuomonę apie renginio metu vykusias veiklas. Parengta programa padėjo visiems aktyviai bendrauti ir bendradarbiauti. Edukacinė išvyka – seminaras pateisino tikslą, nes visada didžiausi teigiami pokyčiai vyksta tada, kai kartu mokosi visa mokyklos bendruomenė, kai kiekvienas dalyvis plėtoja savo profesines, bendrakultūrines ir specialiąsias kompetencijas siekiant užtikrinti ugdymo kokybę. Smagu, kai kompetencijos ugdomos ir tobulinamos, kad nestovime vietoje, kad žvalgomės plačiau, o sugrįžę įgyvendiname naujas idėjas ir dalijamės įgyta patirtimi.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių