Mergalaukyje bus nauja sporto aikštelė ir pilis

 Mergalaukyje bus nauja sporto aikštelė ir pilis

Važiuojant iš Alytaus į Simną pro Mergalaukio kaimą neįmanoma nepastebėti apleisto, griūvančio pastato, kuris nepuošia aplinkos, kelia gyventojų nepasitenkinimą. Savivaldybė ėmėsi iniciatyvos sutvarkyti teritoriją, įrengti sporto ir žaidimų aikštelę, o apleistą pastatą uždengti.

Prieš pradedant Mergalaukio kaimo gyvenvietės teritorijos tvarkymą, Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas pakvietė gyventojus susitikti ir aptarti darbus, susipažinti su apleisto pastato uždengimo projektu. „Planuojame nemažai investuoti, todėl labai svarbu, kad žmonės žinotų, kas siūloma, patys pasiūlytų ir išsakytų pageidavimus. Norime, kad Mergalaukio gyventojai turėtų daugiau galimybių pailsėti, pasportuoti, vaikai pažaisti žaidimų aikštelėje“,– sakė rajono meras A. Vrubliauskas.

Susitikime su kaimo gyventojais dalyvavo savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius, savivaldybės tarybos narys Gintautas Radžiukynas, savivaldybės įmonės „Simno komunalininkas“ direktorius Juozas Kalėda, Simno seniūnas Vytautas Viršilas.

Rajono meras A. Vrubliauskas išdėstė Mergalaukio gyventojams planus dėl multifunkcinės aikštelės, kurioje būtų treniruokliai, vaikų žaidimo, tinklinio ir krepšinio aikštelės, įrengimo  teritorijoje šalia buvusių kultūros namų. Taip pat planuojama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, pavėsinę, takus pėstiesiems, gėlyną. Savivaldybė jau sutvarkė buvusį griuvėsių sąvartyną, seniūnija surinko šiukšles. Meras pakvietė gyventojus prisijungti prie teritorijos tvarkymo, kai bus sėjama žolė. „Į talką kviesime ir gyventojus, ir savivaldybės tarybos narius – sėsim žolę visi“,– sakė meras A. Vrubliauskas. 

Kad Mergalaukio ir sutvarkytos teritorijos vaizdo negadintų apleistas pastatas, jis bus uždengtas tentu, kurio vaizdo projektai pristatyti gyventojams. Jie pritarė, kad ant jo būtų nupiešta pilis. „Turėsime Mergalaukyje pilį“,– džiaugsmingai replikavo mergalaukiškiai. Pasak rajono mero, pilies vaizdas ne tik puoštų aplinką, bet trauktų pravažiuojančiųjų dėmesį, paskatintų stabtelti ir pažiūrėti. 

Gyventojai taip pat pritarė poilsio, sporto ir žaidimų aikštelės įrengimui ir atkreipė dėmesį, kad vykdant darbus būtina įrengti arba sutvarkyti esamus vandens nutekėjimo drenažus, nes pavasarį telkšo vanduo. Žmonės prašė savivaldybės merą išsaugoti medžių, kad jie dengtų gyvenvietę nuo kelio. Meras A. Vrubliauskas sakė, kad būtinai atsižvelgs į gyventojų pastabas, o dėl medžių iškirtimo spręs specialistai. 

Mergalaukio gyventojai išklausę savivaldybės planus įrengti multifunkcinę aikštelę, siūlė ir daugiau darbų: sutvarkyti stadioną, buvusios mokyklos, kurioje veikia biblioteka, pastatą, kitas teritorijas.

„Negalime visur išbarstyti pinigų, sutvarkysime gražiai vieną zoną, kur jūs galėsite rinktis“,– sakė meras. Besibaiminančius, kad aikštelė bus netoli kelio, nuramino Simno seniūnas V. Viršilas. Pasak jo, po kelių metų bus pradėti aplinkkelio įrengimo darbai, o 2020-aisiais juo bus nukreiptas eismas, kuris aplenks Mergalaukį. Taip pat seniūnas pabrėžė, kad vienoje vietoje įrengta poilsio zona yra svarbi ir dėl apsaugos. Įrengta aikštelė bus stebima vaizdo kameromis, o keliose vietose įrengtų teritorijų apsaugą užtikrinti būtų sudėtinga. 

Multifunkcinės aikštelės įrengimo darbai bus pradėti šiais metais. Pirmiausia bus sutvarkyta teritorija ir pasėta žolė, o dėl sporto aikštyno, treniruoklių, vaikų žaidimų aikštelės ir kitų darbų finansavimo projektas pateiktas Europos Sąjungos Lietuva–Lenkija bendradarbiavimo per sieną programai. 

„Kitais metais aikštelė tikrai bus, jei ne iš europonių pinigų, tai padarysim iš mūsų“,– sakė rajono meras A. Vrubliauskas Mergalaukio kaimo gyventojams ir pritarė jų pasiūlymui dėl dviračių ir pėsčiųjų tako Simno link įrengimo, dėl kurio kreipsis į Lietuvos automobilių kelių direkciją.

Su meru gyventojai kalbėjosi ir apie vandentiekio sutvarkymą, pastatų eksploatavimą, viešuosius darbus, skelbimų lentos įrengimo, kitus jiems rūpimus klausimus. 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Nuotr. Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas tarėsi su Mergalaukio kaimo gyventojais dėl multifunkcinės aikštelės gyvenvietėje įrengimo.

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių