Kaimynų šventė Gudžiuose

 Kaimynų šventė Gudžiuose

Taip pavadinta šventė kasmet vyksta Gudžiuose. Iš pradžių ji buvo organizuojama kaimyniniuose  kaimuose: Papiškėse, Andriūnuose, Padaugėje, Druckūnuose, o vėliau persikėlė į Gudžius. Į šias šventes kviečiami kolektyvai iš aplinkinių vietovių. Jau svečiavosi perlojiškiai, daugiškiai ir kt.

          Šių metų šventė prasidėjo maldos namuosešv.Mišiomis už kaimo gyventojus. Jų metu giedojo Varėnos kultūros centro choras ,,Varpilė“ (vad. R. Velžienė). Ypatingas šventės akcentas buvo naujo kaimo kryžiaus šventinimas. Jis pastatytas už gyventojų lėšas vietoj 26-erius metus stovėjusio ir gražią išvaizdą praradusio senojo. Ąžuolo vainiku papuoštą kryžių pašventino Daugų parapijos klebonas VidasJelinskas. Giedojo kaimo giesmininkai ir choras. Už padovanotą ąžuolą Dariui Didikai buvo įteikta kaimo bendruomenės padėka ir angelo statulėlė. Padėkota AlfonsuiTribandžiui ir jo įmonės ,,Kopainė“ darbuotojams už padirbtą kryžių, kalviui Stasiui Truncei už nukaldintus metalinius kryžiaus papuošimus, Mantui Lesniauskui už pagalbą pristatant ąžuolą į dirbtuves ir parvežant kryžių į kaimą, UAB ,,Žairita“ už techniką, Jadvygai Valiukonienei už suaukotų lėšų tvarkymą. Padėkos žodžio sulaukė Valentas Jarmalavičius, Jonas Didika, Remigijus Kleponis, Rimas, Aldona ir Jonas Miliauskai bei daugelis kitų, savo darbu ar auka prisidėję  prie kryžiaus statymo darbų.

Po choro ,,Varpilė“ ir Gudžių meno kolektyvų koncerto visi svečiai ir šventės dalyviai buvo pakviesti toliau pabendrauti prie arbatos puodelio ir puošnaus vaišių stalo.

Šventėje dalyvavo Varėnos savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas, Varėnos kultūros centro direktorės pavaduotojas Marius Galinis, Varėnos seniūnijos seniūnas Dalius Lukminas. 

                    

 

Varėnos kultūros centro Gudžių filialo meno vadovė Irena Paleckienė

 

          


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių