Autolenktynininkė Rita Sabaitė: vyrai mus dažniau giria už puikų vairavimą (video)

 Autolenktynininkė Rita Sabaitė: vyrai mus dažniau giria už puikų vairavimą (video)
Pakalbinome žavią daugiškę Ritą Sabaitę, vis dažniau viešoje erdvėje pasirodančią su autolenktyninkės kostiumu. Kas ji? 
 
Rita Sabaitė:  Vairuoti man visada labai patiko, bet autosportą atradau tik šiek tiek daugiau kaip prieš metus. Ir tai pradėjau daryti su vyro padovanotu nauju automobiliu Nissan Juke. Norėjau ryškaus automobilio, nes pilkumos ir taip pas mus pakankamai daug. O su juo gera nuotaika visada garantuota.
 
Iš pradžių kilo mintis suburti geltonus automobilius vairuojančias moteris, bet visai netikėtai atradau Vairuojančių moterų asociaciją “Racing Ladies”. Įstojus į šį klubą sportinės veiklos dar labiau padaugėjo. Slalomai, raliai, kartingų trasos ir kitokios varžybos tapo ganėtinai dažnu laisvalaikio praleidimo būdu. 
 
Pradėjau rinkti taurių kolekciją. Praėjusią vasarą pavyko laimėti moterų orientacinį ralį Palangoje, kur kartu vyko Eneos 1000 km lenktynės. Varžovėmis buvo žinomos Lietuvos moterys: Karina Krysko, Ingrida Martinkėnaitė, Gintarė Gurevičiūtė, Eglė Jackaitė ir kt. Šią vasarą su drauge mokytoja Jurgita Raulušaitiene laimėjome Kurtuvėnuose vykusį moterų ralį “Už saugų vairavimą”. Lentynoje dar užtenka vietos ir kitoms taurėms, bet panašu, kad reikės plėstis.
 
Asociacijos, kuriai priklausau, veikla man prie širdies ne tik dėl važybų ir įvairių renginių, bet ir dėl to, kad visos kartu stengiamės atkreipti dėmesį į opias šių dienų problemas. Tai avarijose nukentėję vaikai, pagalba jiems. Atšvaitų dėvėjimas, saugus, tolerantiškas vairavimas kelyje kiekvieną dieną. Bendradarbiaujam su paramos ir labdaros fondais. Turime kasmetinių renginių su vaikų namų globotiniais, dalyvaujam “Būk matomas” akcijose ir kt. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę prie to prisidėti. 
 
Šis sportas reikalauja ne tik nemažai laiko, bet ir finansinių resursų. Planuose sportinio automobilio įsigijimas, prie kurio prisidėti pažadėjo vyras. Turiu apsispręsti kokio pobūdžio autosporte noriu tobulėti, nes nuo to priklauso kokio modelio ir markės automobilio man reikia. 
 
Negalėčiau teigti, kad labai lengvai tokį mano pomėgį pripažino šeima. Bet dabar jau apsiprato. Kai tik galime, į varžybas važiuojame visi kartu. Kiti dalyviai atvyksta taip su šeimomis. Taip didėja įdomių pažinčių ratas, dalijamės patirtimi. Taip plečiasi ir vaikų akiratis. 
 
O planai ateičiai? Lėktuvų pilotuoti dar neketinu, nors iš draugų tokių pasiūlymų jau sulaukiu. Pradžiai užtektų tapti profesionalia vairuotoja slalomuose ir galbūt drifte, taip pat norėčiau pradėti dalyvauti žiedinėse lenktynėse ir kada nors lėkti trasa 1000 km Palangoje. 

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių