Į Rio de Žaneirą išlydėti net trys olimpiečiai iš Alytaus!

 Į Rio de Žaneirą išlydėti net trys olimpiečiai iš Alytaus!

Į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes išlydėti lengvosios atletikos sportininkai alytiškiai Brigita Virbalytė-Dimšienė, Vaida Žūsinaitė ir Remigijus Kančys. Ištvermės, kantrybės bei puikių įspūdžių jauniesiems sportininkams linkėjo Alytaus miesto vadovai ir olimpiečių artimieji.

„Jūs esate puikus pavyzdys, jog Alytaus žmonės pasižymi ištverme tiek sporte, tiek gyvenimiškose situacijose. Labai smagu jus matyti vykstančius atstovauti Lietuvai, Alytui. Jūs esate mūsų miesto ambasadoriai – kiekvienas Jūsų indėlis labai vertinamas. Nė kiek neabejoju atiduosite visas jėgas šioms žaidynėms, o dalyvavimas jose jau yra svarbus rezultatas. Todėl didžiuojamės Jumis ir linkime sėkmės“, – olimpiečiams linkėjo Alytaus miesto mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.

Sportininkai susitikime pasidalijo įspūdžiais apie pasirengimą olimpinėms žaidynėms, įvykdytus reikalavimus šioms varžyboms ir kokiomis nuotaikomis jie vyksta atstovauti Lietuvai. „Stengsimės pasiekti tai, ką galime geriausiai. Sportas mums yra gyvenimo aistra ir, net jeigu kartais jaučiame fizinę kančią, mes didžiuojamės atstovaudami savo šalį, savo kraštą“, – sakė olimpietė B. Virbalytė-Dimšienė. Ji taip pat pabrėžė, jog labai malonu būti išlydėtai į Rio olimpiadą savo gimtajame mieste.

Pasak lengvaatletės V. Žusinaitės, žaidynių ji laukia be didelės įtampos, stengiasi išlikti rami. „Į Rio vykstu jausdamasi gana rami. Manau, didžiausia įtampa buvo prieš atranką į olimpines žaidynes, o supratus, kad patekau ji nuslūgo“, – susitikime pasakojo V. Žusinaitė. Pasak sportininkės, sielą ir kūną ji taip pat nuramina užsiimdama mėgstama veikla – grybaudama.  V. Žusinaitei pritarė ir R. Kančys teigdamas, jog treniruotės ir pasiruošimas yra sunkiausia dalis, o į Rio de Žaneirą sportininkai vyksta gerai nusiteikę.

Didelio palaikymo sportininkai sulaukė ne tik iš miesto vadovų, bet ir artimųjų. „Didžiuojuosi savo broliu, jis man yra autoritetas ir sektinas pavyzdys“, – sakė olimpiečių išlydėti atvykusi R. Kančio sesuo Loreta.

Rio de Žaneiro olimpinėse varžybose pirmoji startuos V. Žusinaitė – ji maratoną bėgs rugpjūčio 14 d., B. Virbalytė-Dimšienė maratoną bėgs antroji – rugpjūčio 19 d., R. Kančys – rugpjūčio 21 d.

 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių