Pivašiūnų gimnazijos maltiečiai sako ,,Gera daryti gera‘‘ (foto)

 Pivašiūnų gimnazijos maltiečiai sako ,,Gera daryti gera‘‘ (foto)

Iš tiesų gera daryti gera, kuomet šalia yra žmonės, išgirstantys kitų prašymus, atsiliepiantys gerumu bei dosnumu. Pivašiūnų gimnazijos maltiečiai aplankome Valdą, kuris jau aštuoneri metai prikaustytas prie lovos. Šį pavasarį išgirdome Valdo svajonę, o gal prašymą: ,,o kad man nuo kalniuko būtų galima lengviau, saugiau nuvažiuoti neįgaliojo vežimėliu iš kiemo, kad UAB ,, Alkesta‘‘  vadovas leistų darbininkams bent nuo kalnelio ruoželį asfalto nutiesti…‘‘. Šią svajonę ėmėme derinti su UAB ,,Alkesta‘‘ vadovu Rimantu Morkūnu, kiek tai kainuotų? Pasirodė suma nemaža 600 eurų, tačiau gera daryti gera, todėl  vadovas sumažino sąmatą iki 400 eurų. Taigi mes, Pivašiūnų maltiečiai, neišsigandome šios sumos. Svarbiausia nesustoti, juk šv. Rašte sakoma: ,,belskite ir bus jums atidaryta‘‘. MOPT kreipėsi raštu į UAB ,,Lankava‘‘ vadovą Albiną Jurgelionį, UAB ,,Arpolis‘‘ vadovą Stasį Gocentą ir Vilniaus ,,PracticaCapital‘‘ finansų vadovą Gintą Daniusevičių, kurių dosnumu buvo paaukota 400 eurų  suma.

Šiandien dėkojame visiems geradariams, kurie išpildė Valdo svajonę, nes jau nutiestas asfaltas nuo  namų iki pagrindinio kelio,,Butrimonys-Pivašiūnai‘‘.

Tiesa, kad gera daryti  gera, kuomet šalia dosnūs, jautrūs, geri žmonės atsiliepia į kitų sunkumus…,,Tesugrįžta gerumas visiems geradariams šimteriopai‘‘- taria Pivašiūnų gimnazijos maltiečių grupės vadovė Laima Žemaitienė ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, maltiečių savanorė Virginija Venčkauskaitė, nuoširdžiai dėkoja Valdas ir Aušra Karužai.

Vasaros atostogų metu Pivašiūnų gimnazijos maltiečiai netinginiavo. Išgirdę, kad vienai Pivašiūnų gimnazijos mokinės šeimai reikalinga vaikiška lovelė stengėmės išspręsti šią problemą, padėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, maltiečių savanorė Virginija Venčkauskaitė. Parūpintą lovelę nuvežė gimnazijos maltiečių vadovė Laima Žemaitienė, pagelbėjo jaunasis maltietis Enius Junevičius.

Džiaugiamės, kad šią vasarą Pivašiūnų gimnazijos jaunasis maltietis Einius Junevičius buvo išrinktas vykti į maltos jaunimo lygos stovyklą Vokietijoje (MalteserJugendBundeslager). Einius grįžo patenkintas kelione ir susitikimu su įvairių šalių jaunaisiais maltiečiais, laimingas, kad patyrė daug gerų emocijų, susirado naujų draugų.

,,Neįmanoma sugalvoti teisingesnės taisyklės ar geresnės minties, kad visa, kuo džiaugiamės, yra dangiškos dovanos, kurias gavome su sąlyga, kad padalysime kitiems.‘‘

(Iš kn. „Auksinės krikščioniško gyvenimo tiesos”) 

Pivašiūnų gimnazijos maltiečių vadovė Laima Žemaitienė

 

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių