Alytaus rajono bibliotekininkams – geros žinios

 Alytaus rajono bibliotekininkams – geros žinios

Alytaus rajono bibliotekininkai pakvietė savivaldybės merą Algirdą Vrubliauską  padiskutuoti apie ateities planus ir lūkesčius, apibendrinti šių metų, kuriuos LR Seimas paskelbė vietos bendruomenių ir bibliotekų metais, nuveiktus darbus.

Pasitarimas prasidėjo nuo gerų žinių. „Filialų nemažinsime“, – sakė A. Vrubliauskas, o bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas pažymėjo, kad nuo šių metų liepos 1 dienos bibliotekininkų atlyginimai padidėjo nuo 35 iki 71 euro. Direktorius padėkojo merui  A. Vrubliauskui už mokėjimą įsiklausyti  į bibliotekininkų rūpesčius ir parodytą dėmesingumą. 

Dar kartą buvo kalbėta apie bibliotekų sujungimą. Nuo vasaros prie viešosios bibliotekos prijungtos Simno, Daugų, Krokialaukio, Miroslavo, Butrimonių, Ūdrijos mokyklų bibliotekos. 

Pasak mero, prieš sujungimą visokių buvo kalbų. „Bet galiausiai laimėsime visi. Bus daugiau skaitytojų, kartu daugiau darbų padarysime. Biblioteka bus gyvesnė“, – įsitikinęs A. Vrubliauskas.

Jam pritarė ir direktorius A. Vyšniauskas. „Rajono gyventojams knygos, spauda, naudojimasis kompiuteriu ir internetu dar labiau prieinami“, – pažymėjo direktorius.

Visi 32 rajono viešosios bibliotekos filialai yra aprūpinti kompiuteriais, kuriuose veikia internetas. „Gyventojai ateina ir mokesčius susimokėti, ir žinias internete paskaityti, ir įvairius prašymus kompiuteriu užpildyti,“ – apie teikiamas bibliotekos paslaugas kalbėjo A. Vyšniauskas. Jis užsiminė, kad bus prašoma lėšų Radžiūnų, Parėčėnų ir Kančėnų bibliotekų patalpų sutvarkymui.

„Biblioteka vertinga tol, kol į ją ateina žmogus – skaitytojas“,  – kalbėjoA. Vrubliauskas. Jis pastebėjo, kad, keičiantis laikmečiui, turi keistis ir biblioteka, o bibliotekininkai – nuolat atnaujinti žinias. 

Meras paprašė bibliotekininkių būti pagalbininkėmis organizuojant renginius seniūnijose. „Sutelkiantis pavyzdys duoda gerą toną bendruomenei. Jūs esate neatskiriama bendruomenės dalis“, –pažymėjo A. Vrubliauskas. 

„Meilės žmogui, atsidavimo savo profesijai, optimizmo ir sėkmės“, – baigdamas kalbą, linkėjo A. Vrubliauskas. 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių