Pilietinė akcija-renginys „Žvakės liepsna“ Pivašiūnų gimnazijoje (foto)

 Pilietinė akcija-renginys „Žvakės liepsna“ Pivašiūnų gimnazijoje (foto)

Pivašiūnų gimnazijoje jau devintus metus iš eilės, prieš mokinių rudens atostogas ir artėjančias Vėlines gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, teatro mokytoja metodininkė Virginija Venčkauskaitė visą gimnazijos bendruomenę suburia į pilietinę akciją „Žvakės liepsna“.  Noriai su gimnazija, jaunimu bendrauja ir bendradarbiauja Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios Dekanas – mons. Vincas Baublys.

Šios akcijos-renginio tikslas padėti mokiniui pajusti tėvų ir vaikų, bendruomenės narių tarpusavio santykius; perimti pagarbą mirusiems, nepamiršti savo protėvių atminimo, saugoti ir branginti savo praeitį.

 

 Spalio 28 dieną 9 val. susirinkome į pilietinęakciją-renginį  „Žvakės liepsna“ . Akcija prasidėjo Šventomis mišiomis už mirusiuosius. Po mišių visa gimnazijos bendruomenė tvarkė apleistus kapus. Kapai buvo puošiami žvakutėmis bei moksleivių sukurtomis puokštėmis. Grįžę į gimnaziją visi susibūrėme aktų salėje, kur vyko baigiamasis renginys. Atmintis veikia labai stipriai. Mirusių, mylimų asmenų, mūsų protėvių veidai, jų žodžiai, pamokymai tartum savaime iškyla iš atminties. Norisi kuo ryškiau parodyti jiems pagarbą ir dėkingumą.

Kai atsiklaupsi prie gėlės,                              

        Jau nesuspėjusios pražysti,

        Kada vėlus ruduo tylės,

        Klausydamas, kaip ima kristi 

        Pirmos snieguolės ant kapų

        Iš begalinio, šalto mėlio …

        Jau nesušildysi kvapu

        To švento žemės lopinėlio.

 

                                                K.Bradūnas

Pivašiūnų gimnazijos ir Alytaus rajono mokinių tarybos pirmininkė Paulina Buzinaitė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių