Šventas Valentinas Pivašiūnų gimnazijoje

 Šventas Valentinas Pivašiūnų gimnazijoje

Ankstyvą vasario 14 dienos rytą Pivašiūnų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Virginija Venčkauskaitė subūrė mokinių tarybos narius švęsti šv.Valentino dieną ,,Savo širdelę skiriu…‘‘.

 Šią dieną mokiniai ir mokytojai sutiko smagiame šurmulyje. Atvykusius mokytojus,nuo pačio ryto, prie gimnazijos durų sutikomokinių tarybos nariai su raudonais balionais ir ,,Valentiniškais‘‘ saldainiais, o mokytojų kambaryje mokiniai paruošė sveikinimą, pavasarinių narcizų puokštelę su širdelėmis. Nuo pačio ryto visi kabino, klijavo, segė vieni kitiems širdeles, daug šypsojosi, kalbėjo vieni kitiems meilius žodžius.

Šią dieną Pivašiūnų gimnazijos sveikos gyvensenos būrelio nariai, vadovaujami mokytojos Janinos Vasiliauskienės, pakvietė 5 – 8 klasės mokinius į renginį „Kas yra meilė?“.

   Renginio metu buvo prisimenamos legendos apie šv. Valentiną, diskutuojama, skaitoma posakiai apie meilę ir draugystę. Mokiniai stebėjo ir aptarė, jų pačių sukurtą trumpą filmuką „Kas yra meilė?“.

   Mokykla yra svarbus žinių apie lytiškumą šaltinis – tiek klasėje, tiek už jos ribų. Tai vienintelė žinoma vieta, kur jaunus žmones galima surinkti ir rimtai su jais padiskutuoti. Mokiniai turi galimybę gauti pagrindinę informaciją ir išmokti ją panaudoti savo lytinės sveikatos labui. 

 

 

Sveikos gyvensenos ir dailės vyresnioji mokytoja Janina Vasiliauskienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių