Už dalyvavimą Lietuvių kalbos dienų renginiuose

 Už dalyvavimą Lietuvių kalbos dienų renginiuose

Varėnos viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkei Renatai Česnulevičienei įteikta Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko akademiko Eugenijaus Jovaišos padėka už aktyvų dalyvavimą Lietuvių kalbos dienų renginiuose.

Renata organizavo Bernardo Brazdžionio ir Kazio Bradūno poezijos vakarą; romansų ir literato Petro Miliūno kūrybos popietę „Minčių labirintuose“; poezijos vakarą ir parodą „Gimtoji kalba Varėnos literatų kūryboje“.

Padėka įteikta kovo 13 d. Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje baigiamajame Lietuvių kalbos dienų renginyje „Kalboje visų namai“.

Nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d. Lietuvoje ir užsienyje antrąjį kartą surengtos Lietuvių kalbos dienos. Lietuvoje ir užsienyje vyko per 2100 renginių, Varėnos viešojoje bibliotekoje ir kaimo padaliniuose – per30. Tai – kalbos viktorinos, literatūros vakarai, paskaita apie dzūkų tarmę, tarmių popietės, parodos, literatūriniai žaidimai ir kt.

Varėnos rajono savivaldybės kalbos tvarkytoja Genė Palevičienė džiaugiasi rajono bibliotekų darbuotojų aktyvumu ir dėkoja už įdomių renginių organizavimą.

Varėnos VB metodininkė Daiva Armonienė

Nuotraukoje: R. Česnulevičienė (kairėje), G. Palevičienė 

 

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių