Renginys Santaikoje „Melagis melavo, per tiltą važiavo!“

 Renginys Santaikoje „Melagis melavo, per tiltą važiavo!“

Juokas padeda išlikti geros formos. Jis laikomas vienu iš aerobikos pratimų, nes juokiantis įkvepiama daugiau deguonies, kuris stimuliuoja širdies darbą ir gerina kraujo apytaką. Jis laikomas „vidine“ aerobika, nes juoko metu masažuojami visi vidaus organai, dėl ko suaktyvėja jų veikla. Juokas stiprina pilvo, nugaros ir kojų raumenis. Mokslininkai nustatė, kad viena minutė juoko prilygsta dešimčiai minučių irklavimo arba penkiolikai minučių važiavimo dviračiu. Jeigu nuoširdžiai juoksitės, sudeginsite apie 200 kalorijų, tiek pat galima sudeginti pusę valandos greitai bėgant arba intensyviai sportuojant. 

Juokas gydo ne tik sielą, bet ir širdį. Juokiantis išsiplečia kraujagyslės ir pagerėja kraujotaka. Juokas padeda net tiems žmonėms, kurie jau yra patyrę širdies infarktą. Gydytojų nuomone, gera nuotaika sumažina antro priepuolio tikimybę. Be to, juoko metu besigaminantis vitaminas „C“, stiprina imuninę sistemą. Mūsų organizmui labai svarbios vitamino „C“ antioksidacinės savybės. 

Balandžio1d. Santaikos filialo bibliotekoje vyko renginys, skirtas juokų ir melagių dienai paminėti.

Linksmus skaitinius skaitė: Birutė Treigienė, Birutė Melenkevičienė, Julius Melenkevičius ir Monika Ardzevičiūtė. Savos kūrybos humoreską „Vienas šposas“ vaidino Irena Sinkevičienė. Bibliotekininkės sukurtą humoreską „Naujoviška močiutė ir anūkė“ šauniai suvaidino Monika Ardzevičiūtė ir Birutė Melenkevičienė. DovilėValūnienė improvizavo humoreską: Mama blondinė iš Lietuvos kaimo, rašo savo dukrai blondinei laišką į Airiją. Įvairūs užsiėmimai ir užduotysbuvo skirtos žiūrovams. Foto: Monikos Ardzevičiūtės.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Santaikos filialo vyresnioji bibliotekininkė
Laima Petkevičienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių