Susitikimas Krokialaukyje su vienu populiariausių vaikų knygų autoriumi Vytautu Račicku

 Susitikimas Krokialaukyje su vienu populiariausių vaikų knygų autoriumi Vytautu Račicku

Tarptautinė vaikų knygos diena švenčiama jau 50 metų (nuo 1967 m.) visame pasaulyje kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno gimtadieniu – balandžio 2-ąją. Minint šią dieną vyksta  renginiai, skirti geriausioms knygoms, pagerbiami geriausi skaitytojai, organizuojami susitikimai su vaikų knygų kūrėjais. Tai šventė ne tik knygų mylėtojams, bet ir jų rašytojams.

Balandžio 4 dieną ARVB Krokialaukio filiale taip pat buvo šventė – vyko susitikimas su vienu populiariausių vaikų knygų autoriumi Vytautu Račicku.

Gimnazijos mokiniai pasitikdami svečią skaitė jo parašytus jumoristinius apsakymus iš knygos „Šokoladas iki pirmadienio“, poetės A. Karosaitės parašytą eilėraštį apie patį rašytoją: „ …rašytojas plačiai keliauja…/vos tik išleidęs knygą naują, /pirmiausia aplanko tuos, / kurie jį skaito nuolatos…“

Rašytojas pristatė visas savo knygas, o jų parašęs virš 30-ies, trumpai apžvelgė kiekvienos  parašymo istoriją, papasakojo, kas jį pastūmėjo į nelengvą rašytojo kelią. V. Račicko kūriniuose keliamos opiausios problemos: nesutarimai šeimoje, tėvų skyrybos, mokyklinis gyvenimas ir panašiai. Pats  autorius  skaitė įdomiausias kūrinėlių ištraukas, kalbėjo apie knygų kūrimą, domėjosi mokinių nuomone, ragino juos skaityti ir rašyti. Vaikai buvo labai smalsūs  ir domėjosi, kada rašytojas pradėjo kurti, kokia pirmoji, mylimiausia  buvo jo parašyta knyga.

Į susitikimą rašytojas atvyko su dideliais lagaminais knygų, kurių vaikai galėjo įsigyti su autoriaus autografu.  Sulaukėme  ir jo naujausios knygos „Tetulė Ulė, septintoji šlepetė ir mafija“.

Dėkodami autoriui už įdomų susitikimą, palinkėjome nepamesti kūrybinės ugnelės ir nuolat džiuginti vis naujais kūriniais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos

 

Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė Daiva Kalasauskienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių