Alytaus seniūnijoje bus daugiau asfaltuotų kelių

 Alytaus seniūnijoje bus daugiau asfaltuotų kelių

Penktadienį Alytaus rajono savivaldybės vadovai surengė nuotolinį susitikimą su dar vienos, šį kartą – Alytaus seniūnijos ir įstaigų darbuotojais, aptarė svarbiausius darbus, aiškinosi, kokių paslaugų gyventojams labiausiai reikia COVID-19 pandemijos sąlygomis.

„Karantinas pakeitė ir savivaldybės darbo formas, negalime susitikti su gyventojais taip, kaip tai darydavome anksčiau, tačiau negalime stabdyti darbų. Atvirkščiai, matome, kad vis daugiau paslaugų galime priartinti arčiau žmonių, jų gyvenamųjų vietų“,- susitikime sakė meras Algirdas Vrubliauskas.

Jis paragino Alytaus seniūnijos vadovą Kęstutį Tumyną, bibliotekininkus, kultūros darbuotojus, socialines ir medicinos paslaugas teikiančių įstaigų atstovus papasakoti, kaip gyvena seniūnijos žmonės,  kokie įgyvendinami projektai palengvintų ar praturtintų jų kasdienę buitį , išsakyti problemas, su kuriomis susiduriama.

Patys savivaldybės vadovai savo ruožtu papasakojo, kad šiemet ketinama nupirkti tris didesnius traktorius, vieną iš jų skirti būtent Alytaus seniūnijai, nes joje gyvena daugiausia žmonių, seniūnija išsidėsčiusi didelėje teritorijoje. Keičiant traktoriaus padargus, bus galima prižiūrėti kelius, valyti sniegą, šienauti pakeles ir kitas erdves.

Taip pat savivaldybė yra numačiusi per šiuos ir kitus metus išasfaltuoti Vytauto, Vyšnių, Gintaro ir Birutės gatves Miklusėnuose, dalį Saulėtekio gatvės Užubaliuose, vietinės reikšmės kelią Butrimiškiai – Kaniūkai, Beržynėlio gatvę -Likiškėliuose, Revų kaimo kelią, Lauko ir Ateities gatves – Geniuose.

Meras kvietė seniūnijos ir įstaigų darbuotojus daugiau tartis su vietos bendruomenėmis, aktyviau įsijungti į jų veiklą. Talokiuose, Radžiūnuose, Geniuose savivaldybė yra suplanavusi konkrečių darbų, padės bendruomenių reikmėms pritaikyti atskirus pastatus ar jų dalis.

Gera žinia gyventojams, kurie skundžiasi dėl aukštos įtampos elektros pastotės keliamo triukšmo: pagaliau pajudėjo apsauginės sienelės įrengimo reikalai. Bendrovė „Litgrid“  jau parengė projektą ir artimiausiu metu pateiks jį gyventojų vertinimui.

Alytaus seniūnijoje šiuo metu veikia penki rajono viešosios bibliotekos filialai. Susitikime su vadovais kalbėjusios bibliotekininkės Lidija Matulevičienė, Dalia Ramanauskienė, Nijolė Stakvilevičienė, Irena Kuncevičienė, Nijolė Jasiulevičiūtė tvirtino, kad karantino metu bibliotekos sulaukia ne tik daugiau skaitytojų. Rajono gyventojai domisi jų rengiamomis parodomis, dalyvauja įvairiose virtualiose akcijose, edukacijose, o pačios bibliotekininkės taip pat išnaudoja progą mokymuisi, žinių gilinimui.

Artimiausiu metu žadama aptarti galimybę įsteigti dar vieną bibliotekos filialą Užubaliuose.

Taip pat aptartos seniūnijos gyventojų galimybės pasinaudoti įvairiomis socialinėmis paslaugomis, tokiomis, kaip lankomoji priežiūra namuose, Atokvėpio paslauga šeimoms, namuose prižiūrinčioms neįgalius, pagyvenusius asmenis ar ligonius. Nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėję šeimų nariai gali pasinaudoti laikino apgyvendinimo paslauga, gauti psichologo pagalbą. 

Savivaldybė svarsto galimybę atnaujinti priemiestinio susisiekimo maršrutus ir įdiegti įdomią naujovę – pavežimo paslaugą. Plačiau ji bus aptarta kituose susitikimuose su gyventojais ir bendruomenių nariais.

Kultūros darbuotojai džiaugėsi, kad  Alytaus seniūnijoje veikiančios Užubalių, Genių, Likiškėlių,  „Spindulio“, Talokių, Radžiūnų bendruomenės yra labai aktyvios, dalyvauja virtualiuose kultūros renginiuose ir pačios  organizuoja įvairius sporto bei meno projektus, kurie bus įgyvendinti karantinui pasibaigus.

 Prie savivaldybės vadovų susitikimo su Alytaus seniūnijos atstovais prisijungė ir savivaldybės tarybos nariai Aloyzas Jaciunskas bei Mindaugas Aldonis. Jie džiaugėsi nauja darbo, bendravimo forma, išsakė kai kurių pastabų.

                                 Alytaus rajono savivaldybės informacija

Nuotr.: Alytaus seniūnijos atstovai virtualiame susitikime su savivaldybės vadovais;

Meras Algirdas Vrubliauskas; mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė; administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė; administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių