Nauja Punios seniūnė Toma Anušauskaitė tikisi glaudaus ryšio su gyventojais ir sustiprinti turizmą

 Nauja Punios seniūnė Toma Anušauskaitė tikisi glaudaus ryšio su gyventojais ir sustiprinti turizmą

Nuo spalio 7 d. Punios seniūnija (Alytaus rajonas) vėl turi seniūną. Šias pareigas pradėjo eiti konkursą laimėjusi Toma Anušauskaitė.

T. Anušauskaitė Vilniaus pedagoginiame universitete yra baigusi fizikos ir taikomosios kompiuterijos studijų programą, dirbo fizikos mokytoja Alytuje ir Balbieriškyje, beveik 11 metų – Daugų technologijos ir verslo mokykloje – bendrojo ugdymo skyriaus vedėja, praktinio mokymo vadove.

Pasak T. Anušauskaitės, sprendimas dalyvauti Punios seniūno konkurse – dar vienas gyvenimo iššūkis, kurį sutinka su trupučiu nerimo ir didele atsakomybe. „Atsakomybe prieš seniūnijos gyventojus, kad galėčiau tinkamai atstovauti jų interesams. Seniūnija didelė, tačiau stengsiuosi kuo greičiau pažinti jos žmones, susipažinti su teritorija ir joje vyraujančiomis problemomis, nepamirštant ir džiaugsmų“, – sako naujoji Punios seniūnė T. Anušauskaitė.

Moteris viliasi glaudžiai bendradarbiauti su seniūnijos gyventojais, todėl planuoja kviesti į seniūnijos ir seniūnaitijų susirinkimus. „Jei tik žmonės norės, susitikimai galėtų vykti ir kiekvieną mėnesį, kad galėtume aptarti iškilusis problemas, o galbūt kartais tik nuoširdžiai pasikalbėti prie puodelio arbatos. Man darbas su žmonėmis patinka, džiaugiuosi, jei galiu jiems padėti išspręsti vienokią ar kitokią problemą ir dar labiau džiaugiuosi, jei esu jiems reikalinga“, – sako Punios seniūnės pareigas pradėjusi T. Anušauskaitė

Punios seniūnijoje gyvena daugiau nei 2,5 tūkst. gyventojų, yra 4 seniūnaitijos, aktyviai veikia 5 visuomeninės organizacijos, kaimo bendruomenės.

Punios seniūnija – gausiai turistų lankomas kraštas, čia atvykę svečiai dažnai užsuka apžiūrėti piliakalnio, vadinamo Margio kalnu, ir nuo jo atsiveriančio Nemuno ir Punios šilo kraštovaizdžio, populiarus čia vingiuojantis Šv. Jokūbo kelias, totorių sostine vadinami Raižiai, čia esanti mečetė, paminklas Vytautui Didžiajam ir Žalgirio mūšiui.

Darbą pradedanti Punios seniūnė T. Anušauskaitė tikisi ir svajoja, kad ateityje Punia būtų toks pat traukos centras, kaip ir visai netoliese esantys Butrimonys.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių