Antanas Nedzinskas: Sugrįžtantis į Seimą narys –TikTok garsenybė su virusine rinkimine daina

 Antanas Nedzinskas: Sugrįžtantis į Seimą narys –TikTok garsenybė su virusine rinkimine daina

Danielius Jakubavičius

Antanas Nedzinskas, politikas, dainininkas ir buvęs radijo laidų vedėjas, neseniai vėl sukėlė bangas Lietuvos viešumoje. Ir šįkart – ne tik dėl savo politinių įsipareigojimų, bet ir dėl virusinės rinkiminės dainos, kuri sulaukė daugiau nei pusės milijono peržiūrų „TikTok“ platformoje. Taip, jūs teisingai perskaitėte – politiko rinkiminė daina tapo tikru hitu šioje jaunimo mėgiamoje platformoje.

Nors daugelis politikų vis dar žiūri į socialinius tinklus per senosios mokyklos akinius, Antanas nusprendė žengti koja kojon su laiku ir savo rinkiminę kampaniją perkelti ten, kur gyvena nauja rinkėjų karta – į „TikTok“. Kai paklaustas prisipažinau, kad šios platformos neturiu, Antanas Nedzinskas tiesiai šviesiai pavadino mane senamadišku žmogumi! „Facebook – jau pensija“, – juokiasi Antanas. „Be „TikTok“ nebūčiau surinkęs tiek daug rinkėjų balsų. Tai visai kitoks pasaulis!“

Antanas Nedzinskas ir Danielius Jakubavičius

Šis entuziastingas Trakų rajono savivaldybės tarybos narys, gyvenantis Samninkų kaime, garsėja ne tik savo politiniais pasiekimais, bet ir ramia kaimiška aura. „Gamta, gyvūnai, draugai – viskas čia, šalia“, – su šypsena sako Antanas, kuris, matyt, jaučia, kad ramybė sodyboje yra puikus priešnuodis politinės kovos karščiui. Tačiau ar gyvenimas kaime reiškia atsisveikinimą su politika? „Politika – mano gyvenimo būdas, hobis, interesai ir net azartas. Be jos tiesiog negaliu“, – sako jis, aiškindamas, kad politika jam yra kaip žaidimas, kuriame jis turi vis daugiau patirties ir tvirtai stovinčias kojas.

Nors Antanas jau aštuonerius metus buvo šiek tiek atsitraukęs nuo didžiosios politikos, nuo 2020 m. rudens jis pateko į Trakų rajono tarybą. O dabar, po sėkmingos rinkiminės kampanijos, laukia dar daugiau – kaip ir kadaise Seimo nario kėdė. Labiausiai nustebino rinkimų naktį 2.30 val. jam paskambinęs žymusis šou verslo vilkas Arūnas Valinskas ir nuoširdžiai pasveikinęs su galimybe vėl „įkopti į politinį olimpą“.

Bet ar politika yra vienintelė Antano aistra? Ne! Tiesa, jo senovinių automobilių kolekcija, apie kurią jis svajojo per 2008-2012 m. kadenciją, dabar tapo istorija. „Visus juos pardaviau, kad turėčiau investicijų sodybai“, – su šypsena prisipažįsta Antanas, paminėdamas tik vieną išlikusįatsargoje mėlynąjį „Mersedesą“.

Antano kelias į Seimą atrodo visai netoli, jis – pirmas po brūkšnio didelės partijos rinkimų sąraše, taip sakant, Nedzinskas tikisi, kad sėkmė jį lydės ir jis vėl taps pilnaverčiu politiku, kur turėdamas nemažą kraitį patirties, niekas taip lengvai, kaip anksčiau, nepastumdys. Jo tėvas taip pat džiaugiasi sūnaus sėkme. „Jis labai apsidžiaugė, sužinojęs, kad vėl esu aukštumoje, kaip ir anskčiau“, – atskleidžia Antanas.

Nors dainavimą jis palieka profesionalams, Antanas vis dar nepraranda savo humoro jausmo – galbūt, kaip pats sako, kada nors „Auksiniuose svogūnuose“ vis dėlto dar „surėš ką nors“ šmaikštaus. Bet kol kas jis turi šiek tiek laiko. Po rinkimų antro turo svarstys intensyviau kokiai sričiai galėtų geriausiai atstovauti, ir su šypsena analizuoja, kaip toliau klostysis jo politinė kelionė.

Antanas nuoširdžiai dėkoja visiems Lietuvos rinkėjams, o ypač pop muzikos žvaigždei Arvydui Martinėnui-Vudžiui, kuris padėjo sukurti rinkiminę dainą, kuri per 11 dienų surinko pusę milijono peržiūrų. „Mano daina paplito kaip virusas, ir dabar jau jos nesustabdysi“, – su šypsena sako Antanas, tikėdamasis, kad šis sėkmės virusas toliau taip pat sklis ir politikos pasaulyje.

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių