Alytaus r. merė Rasa Vitkauskienė: „Mums rūpi, kad gyventojus pasiektų švarus ir kokybiškas vanduo“

 Alytaus r. merė Rasa Vitkauskienė: „Mums rūpi, kad gyventojus pasiektų švarus ir kokybiškas vanduo“

Drinking water & natural water in the hands. Young woman drinking water from fountain. Splashing drops on sunny summer outdoors background. Environment and health concept

Pastaraisiais metais Alytaus rajone ypač daug dėmesio skiriama vandentvarkos darbams, kurie padeda ne tik pagerinti vandens kokybę, bet ir sumažinti netikėtų avarinių situacijų tikimybę. Vandens kokybės gerinimo įrenginių remonto darbai šiemet jau atlikti Geniuose, Punioje, Venciūnuose, Alovėje. Simne pabaigus įrengti nuotekų valyklą, saugiai surenkamos nuotekos, tausojama gamta.

Darbai – penkiose gyvenvietėse

„Mums svarbu, kad gyventojai gertų kokybišką, švarų vandenį, kad šalinant netikėtas avarines situacijas, patirtų kuo mažiau nepatogumų dėl laikinų vandens tiekimo nutraukimų. Vandentiekio ir nuotekų tinklų būklė Alytaus rajone yra apgailėtinos būklės, todėl tenka nuolat investuoti ir į vandentiekio bei nuotekų tinklus, ir vandens gerinimo įrenginius. Tą sėkmingai darome – jau atlikti Genių, Punios, Venciūnų, Alovės vandens gerinimo įrenginių remonto darbai. Jau netolimoje ateityje dar trylikoje gyvenviečių atnaujinsime ir plėsime vandentiekio ir nuotekų sistemas. Tam iš savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos fondo planuojama skirti 6 mln. 375 tūkst. Eur. Tokių investicijų vandentvarkai iki šiol rajone nebuvo skirta. Pamažu, tačiau į priekį ir tikime, kad šis rajono skaudulys nebekels tiek rūpesčių mums visiems“, – sako Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Nuo šių metų pradėta eksploatuoti Simno nuotekų valykla, kuri leidžia saugiai, tausojant gamtą surinkti buitines nuotekas.

Planuojama darbų už daugiau nei 6 mln. eurų

Alytaus rajone planuojama ir daugiau vandentvarkos projektų už daugiau nei 6 mln. eurų iš savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos fondo.

Iš viso trylikoje gyvenviečių bus atnaujinamos vandentiekio ir nuotekų sistemos.

Projektą „Vandentiekio ir nuotekų sistemų atnaujinimas Alytaus rajone“ įgyvendins Alytaus rajono savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas“.

Įgyvendinus projektą, daliai Alytaus rajono vietovių gyventojų bus sudarytos sąlygos prisijungti prie centralizuotų geriamojo vandens tiekimo tinklų ir (ar) nuotekų tvarkymo tinklų bei gauti kokybiškas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas. Šio projekto įgyvendinimo metu numatoma Alytaus rajono gyvenvietėse bendrai nutiesti apie 11,9 km centralizuotų geriamojo vandens tiekimo tinklų ir apie 20 km nuotekų tinklų bei įrengti 4 nuotekų valyklas.

Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų plėtra numatoma:

  • Alovės kaime;
  • Butrimonių miestelyje;
  • Daugų mieste;
  • Daugų kaime;
  • Luksnėnų kaime;
  • Venciūnų kaime;
  • Simno mieste.

Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų bei nuotekų valyklos plėtra ar įrengimas numatomas:

  • Makniūnų kaime;
  • Mergalaukio kaime;
  • Ūdrijos kaime.

Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų statyba numatoma:

  • Miroslavo kaime.

Vandentiekio tinklų plėtra numatoma:

  • Pivašiūnuose.

Nuotekų tinklų plėtra ir nuotekų valyklos įrengimas numatomas:

  • Santaikos kaime.

Pradėti įgyvendinti projektą planuojama jau kitąmet.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių