2011 m. Varėnos grybų šventė (foto)

 2011 m. Varėnos grybų šventė (foto)

Dainora

Paskutinįjį rugsėjo šeštadienį Varėnoje šurmuliavo tradiciniu tituluojamas ir jau šešioliktuosius metus organizuojamas Varėnoje renginys – 2011 m. Grybų šventė. Šiųmetė šventė sulaukė ne tik daugybės žymių mūsų šalies asmenų, tačiau ir nemažai garbių svečių iš kaimyninės Lenkijos.
Nuo ankstyvo rytmečio pirmoji renginio dalis prasidėjo Marcinkonyse grybavimo čempionatu,kurio metu  grybavimo varžybose dalyvavę grybautojų komandos varžėsi dėl Varėnos rajono savivaldybės  mero įsteigtos taurės. Taurę į namus išsivežė šio, kasmetinio čempionato nuolatinė dalyvė ir jau  penktą kartą nugalėtoja tapusi Vytenio Daugudžio vedama komanda.
Po grybavimo čempionato tikrosios linksmybės prasidėjo Varėnos miesto parke. Čia vyko daugybė sceninių renginių, kurių metų įvairias programas parodė vietiniai rajono meno kolektyvai, taip pat kolektyvai iš Alytaus, Druskininkų, Lazdijų. Skambėjo folkloro ansamblių dainos, varėniškius ir jų svečius džiugino jaunieji Varėnos krašto šokėjai. Renginyje veikė automobilių paroda bei knygų mugė, šurmuliavo parke įsikūrusi tautodailininkų prekybos mugė, buvo demonstruojami senovės amatai, vyko sporto varžybos ir drožėjų varžytuvės ”Dzūkelis”. Šventės svečių akį traukė išradingai pasipuošę seniūnijų kiemeliai, kurių šeimininkai mielai kvietė pas juos užeiti ir pasivaišinti dzūkiškais patiekalais.
Vakare ištvermingiausieji grybų šventės dalyviai buvo kviečiami pasižiūrėti roko operos ”Žuvų piemuo” ir pasiklausyti roko valandos metu skambėjusios muzikos. Oras nelepino žmonių, o ko jau ko, bet šventėje netrūko prekeivių ir daugybės smalsuolių.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių