2024 m. rinkimų į LR Seimą 1-ojo turo rezultatai Pietų Lietuvoje

 2024 m. rinkimų į LR Seimą 1-ojo turo rezultatai Pietų Lietuvoje

Pati aktyviausia ir permainingiausia politinė rinkiminė kova 2024 m. LR Seimo rinkimuose Pietų Lietuvos apygardose užfiksuota Dzūkijos rinkimų apygardoje, kur rezultatai, skaičiuojant ir perduodant apylinkių balsus į VRK sistemą, nuolat keitėsi. Ilgą laiką pirmavo dabartinis Seimo narys, Liberalų sąjūdžio kandidatas Juozas Baublys, tačiau artėjant balsų skaičiavimui į pabaigą, likus nesuskaičiuotoms kelioms apylinkėms, į priekį išsiveržė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Justas Truncė. Vis dėlto finiše pirmasis liko ir pergalę iškovojo Socialdemokratų partijos kandidatas Martynas Katelynas. Galiausiai, suskaičiavus ir Šilo apylinkės Varėnoje balsus, Juozas Baublys iš trečiosios vietos pakilo į antrąją, aplenkdamas Justą Truncę.

Alytaus apygardoje į antrą turą pateko Socialdemokratų partijos kandidatė Jurgita Šukevičienė ir TS-LKD kandidatas Linas Slušnys, surinkę atitinkamai 30,85 proc. ir 14,25 proc. rinkėjų balsų.

Beje, partijos „Nemuno aušra“ kandidatas Artūras Skardžius, pagal daugiamandatį sąrašą, buvo išreitinguotas į LR Seimą. Sveikiname!

Sūduvos pietinėje apygardoje į antrą turą pateko Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Kęstutis Mažeika ir Socialdemokratų partijos kandidatas Tadas Prajara, surinkę atitinkamai 28,08 proc. ir 22,25 proc. rinkėjų balsų.

Beje, Kęstutis Mažeika ir Tadas Prajara pagal daugiamandatį sąrašą jau yra išreitinguoti į LR Seimą savo partijose. Sveikiname!

Dainavos apygardoje į antrą turą pateko Socialdemokratų partijos kandidatė Jūratė Zailskienė ir Lietuvos regionų partijos kandidatas Andrius Palionis, surinkę atitinkamai 26,63 proc. ir 23,15 proc. rinkėjų balsų.

Jotvingių apygardoje į antrą turą pateko Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Linas Urmanavičius ir Socialdemokratų partijos kandidatas Povilas Jagelavičius, surinkę atitinkamai 31,14 proc. ir 17,27 proc. rinkėjų balsų.

O štai daugumą balsų rinkimuose į Seimą, kaip ir tikėtasi (dar žinoma ne galutiniais duomenimis), gavo Socialdemokratų partija, antri lieka TS-LKD partija, treti „Nemuno aušra” su Remigijumi Žemaitaičiu priešaky. (Duomenys dar vis pildomi)

Danielius.net pagal VRK.lt

Naujienos iš interneto

2 Komentarai

  • Žemaitaitis susodins visus ant adatos su baudžiamąja atsakomybe. Patiko, žmogeliai, badalotis?! O socdemai, tas pats kaip ir koncervai. Ką gi, protingieji kurmiai, nesiskuskit. Ko norėjot, tą ir gausit.

  • svarbiausia,kad kazko nori,bet balsuot neina….

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių