Varėnoje pristatyta tautodailininkų paroda “Auksalio kupkas” (foto)

 Varėnoje pristatyta tautodailininkų paroda “Auksalio kupkas” (foto)

Dainora

Šį penktadienį, balandžio mėn. 29 d., Varėnos kultūros centro kino ir parodų salėje atidaryta rajono tautodailininkų paroda ”Auksalio kupkas”. Tai tradicinė Varėnos kultūros centro organizuojama paroda, kurioje savo darbus pristato tautodailininkai, gyvenantys ir kuriantys Varėnos krašte. Paroda organizuojama siekiant atskleisti ir pagerbti talentingus meistrus, palaikyti gyvybingas ir atgaivinti nykstančias liaudies dailės ir amatų tradicijas. Nuo 2008 metų paroda imta skirstyti į šakas: vaizduojamąją (skulptūra, tapyba, grafika) ir taikomąją (tekstilė, keramika, pynimas, taikomieji medžio darbai, kalvystė, juvelyriška, paprotinė dailė – margučiai, verbos, sodai) liaudies dailę.
Šių metų ”Auksalio kupko” paroda skirta taikomąjai liaudies dailei.

Parodai savo kūrybinius darbus pateikė 22 autoriai iš viso rajono: Eugenija Bakšienė, Algirdas Juškevičius, Irena Žukauskienė, Aldona Žydelienė, Rita Zlatkutė, Vytautas Baublys ir Edvinas Jančiauskas iš Varėnos, Rima Volodzkienė iš Krivilių, Daiva Petruškevičienė iš Tolkūnų, Laima Saviščevienė iš Merkinės, Artūras Matonis iš Beržupio, Marius Kibildis iš Žilinų, Aldona Rutkauskienė ir Saulė Lazarevičienė iš Panočių, Džiugas Petraitis ir Rūta Indrašiūtė iš Maksimonių, Stasys Truncė iš Andriūnų, Romas Norkūnas iš Musteikos, Antanina Kokienė iš Marcinkonių, Ieva Miliauskienė ir Ona Baublienė iš Perlojos bei Marijona Tamulevičienė iš Zervynų.
Į šios tradicinės parodos atidarymą atėjo ne tik unikalių darbų autoriai ir Varėnos gyventojai, sulaukta svečių ir iš Varėnos raj. savivaldybės. Taip pat daug džiaugsmo ir dvasinio peno rajono žmonėms teikiančiais darbais pasidžiaugti atėjo ir Varėnos KC direktorė M.Stoškutė su pavaduotoju M.Galiniu. Direktorė nuostabių, daug kruopštumo, kantrybės ir išmonės reikalaujančių darbų autoriams įteikė Varėnos kultūros centro padėkas ir gėles. Na, o tautodailininkė I.Žukauskienė už gražų Varėnos darbštuolių pagerbimą, jai atsidėkojo padovanodama savo rankų darbo skraistę.

”Auksalio kupko” tradiciniame renginyje dalyvavęs vicemeras M.Juškevičius apžiūrėjęs visą parodą ir pasveikinęs darbų autorius, didžiavosi, jog Varėnos kraštas turi daug nagingų ir darbščių žmonių. Jis menininkams  linkėjo didelės kūrybinės sėkmės ir, kad jų darbai būtų pristatomi ne tik Varėnoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose, kad juos galėtų pamatyti ne tik savo rajono žmonės, bet ir visa Lietuva bei į mūsų šalį atvykstantys svečiai.
Jaukumo ir pavasariškų nuotaikų renginiui teikė Jaunimo folkloro ansamblio iš Perlojos pasirodymas bei J. ir S.Česnulevičių  atliekamos dainos ir melodijos.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių