„Kai tik vaikelis liūlia liūlia“

 „Kai tik vaikelis liūlia liūlia“

Danutė Jakubavičienė

Antradienį, gegužės mėn. 10 d. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filiale pristatyta Natalijos Vainienės rankdarbių paroda „ Kai tik vaikelis liūlia liūlia“. Parodos pristatyme dalyvavo Alovės seniūnė Irma Kašėtienė, Alovės pagrindinės mokyklos direktorius Juozas Navickas, mokytojai ir mokiniai, kaimo gyventojai.

Natalija – buhalterė. Ji gyvena Alovės miestelyje, šiuo metu augina sūnelį Nuelį, o ketverių metukų dukrelė Liepa lanko vaikų darželį. Laisvu laiku jauna mamytė atranda laiko ir rankdarbiams. Adata – gera Natalijos bičiulė. Natalija nesibodi rankų darbo. Atrodytų, kad puikiausiai būtų galima darbą atlikti siuvimo mašina, bet jos rankomis nusiūta siūlė tokia daili… Parodos autorė ne tik pristatė savo siuvinius, bet ir dekoratyvinius dirbinius, siuvinėtus ir tapytus paveikslus, dirbinius iš odos. Labiausiai visus sudomino „sėdmaišis“. Tik Nuelis nelabai norėjo juo dalintis su kitais.
    Natalijos kūrybinių impulsų pradžia – mama.

– Mano mama ir mezgėja, ir siuvėja. Ji mokė pataisyti seną drabužį, jį dekoruoti, atnaujinti, o vėliau ir pati siūdavau, kai reikėdavo arba kai ateidavo įkvėpimas, – kalbėjo Natalija parodos atidaryme.       
   „ Kai manei, kad aš nematau, tu prikabinai mano piešinį prie šaldytuvo ir nuo tada aš nesilioviau norėjusi piešti.
      Kai manei, kad aš nematau, tu rūpinaisi manimi ir aš panorau tapti savimi pačia.
      Kai manei, kad aš nematau, aš į tave žiūrėjau ir norėjau ištarti ačiū už viską, ką padarei tada, kai manei, kad aš nematau.“ Tikriausiai po laiško iš Bruno Ferrero knygos „ 365 trumpi pasakojimai sielai“ citata galėtų pasirašyti ir Natalija.
     Mes, parodos lankytojai, žavėjomės  darbų originalumu, autorės kruopštumu, vaišinomės jos iškeptu pyragu  ir linkėjome kūrybinės sėkmės.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių