Atsirado alytiškis kariūnas Antanas Gasparavičius

 Atsirado alytiškis kariūnas Antanas Gasparavičius

 

alytiskis.lt

Spalio 28 dieną Lietuvą sudrebino žinia apie dviejų Jono Žemaičio karo akademijos kariūnių netikėtą dingimą. Vienas iš kariūnų alytiškis  22-ejų penktakursis būsimasis karo pilotas Antanas Gasparavičius šiandien  atsirado gyvas ir sveikas. Kiek vėliau gyvas ir sveikas prisistatė ir kitas kariūnas – Darius Šaduikis.

Kaip paaiškėjo, kariūnas buvo išvykęs į užsienį. Po kelionės šiandien grįžo ir pats atvyko į Karo policijos Vilniaus įgulą. Jam  įteikti įtarimai dėl dezertyravimo.

O, kaip žinoma, baudžiamasis kodeksas numato, kad karys, pasišalinęs iš dalinio ar tarnybos vietos ilgesniam negu dešimt dienų laikui arba tiek laiko neatvykęs į dalinį ar tarnybos vietą arba nepaisant pasišalinimo trukmės tai padaręs turėdamas tikslą išvengti karo tarnybos, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Buvo skelbta, kad  vaikinai iš įstaigos galėjo pasišalinti nusprendę nutraukti mokslus. Jie prieš dingdami parašė skaudžius laiškus žurnalistams, kuriuose pasakojo nebematantys prasmės toliau mokytis akademijoje, nes akademija juos sužlugdė ir blogiau jiems būti jau nebegali. Teigė, kad Karo akademijoje susiduriama su patyčiomis, juntamas spaudimas iš akademijos vadovų.

LKA viršininkas pulkininkas Gintaras Bagdonas trečiadienį paskelbė kreipimąsi į besislapstančius du šios karo mokyklos auklėtinius ragindamas juos grįžti ir patiems papasakoti apie priežastis, privertusias pabėgti iš šios įstaigos.

Kaip šiandien praneša naujienų agentūra BNS, Krašto apsaugos ministerijos generalinio inspektoriaus Gintaro Veromėjaus teigimu, iš gegužės pabaigoje gautame D.Šaduikio skunde pateiktų 17 galimų pažeidimų tik vienas buvo susijęs su pačiu skundą rašiusiuoju. Nustatytas vienas pažeidimas, kuris D.Šaduikio kreipimęsi nebuvo pateiktas – kad vienas karininkas davė neteisėtą įsakymą kariūnui.

Pasitvirtino faktas, kad kariūnai po tarnybos savo gyvenamosiose patalpose žaidžia kortomis iš pinigų, tačiau tokio draudimo įstatuose nėra. Alkoholio vartojimo atvejų tuomet nenustatyta. Be to, pateiktas įrašas, kuriame neva užfiksuotos kalbos apie alkoholio vartojimą, kaip nurodė patys besiskundžiantieji, buvo redaguotas, trumpinamas, o nustatyti, ar jis darytas akademijoje, neįmanoma.

G.Bagdonas teigė, kad prie jaunuolių akademijoje nėra priekabiaujama ir jie nėra terorizuojami.

Savanoriškai palikdami akademiją kariūnai už mokslą turėtų sumokėti po maždaug 172 tūkst. litų.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių